Uwaga na OSK "Mobilek" Warszawa/Legionowo!

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Uwaga na OSK "Mobilek" Warszawa/Legionowo!

Postprzez czepiacz » wtorek 04 września 2012, 23:20

Co do kontynuacji szkolenia w innej szkole, to w ciągu ostatnich dwóch tygodni kontaktowało się ze mną kilkanaście osób zainteresowanych "przeniesieniem papierów". W każdym przypadku karty zajęć były bezwartościowe. Tak jak Państwo już pisali: brak pieczątek, wpisów, numerów, etc. Badanie lekarskie nie zawsze były wystawione we właściwy spośób.
Pozostaje Wam pozew zbiorowy, plus powiadomienie:
- Państwowej Inspekcji Handlowej
- Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta,
- Ministerstwa Transtportu i etc. pismem zbiorowym.
Współczuję i trzymam kciuki za wycofanie pieniędzy za tę "usługę".
Instruktor z Bemowa
czepiacz

Postprzez sylwekk » środa 05 września 2012, 21:07

Zgłosiłem sprawę Grouponowi, z opisem mojej "przygody", wezwałem również Mobilka w trybie reklamacyjnym do zwrotu wpłaconych środków z tytułu niedopełnienia warunków zapisanych w ofercie. Zobaczymy, co będzie dalej.

Kurs realizuję od początku w innym ośrodku, w kameralnym zespole, gdzie w sprawie części praktycznej instruktor sam do mnie zadzwonił z propozycją terminów. Jest dobrze.
sylwekk

Postprzez 16396 » środa 12 września 2012, 17:18

To i ja mam tak jak większość 10h na A wyjeżdżone i zero kontaktu z biurem, a automat już mnie ......., mam pytanie do tych co znaleźli biuro na nowym świeci, w którym to jest budynku?
16396

Postprzez sylwekk » czwartek 13 września 2012, 07:29

Odnośnie lokalizacji biura - wchodzisz przez bramę od Nowego światu, idziesz prosto, do budynku z daszkiem przed wejściem, wchodzisz po schodkach i drzwiami bliżej prawej strony wchodzisz do środka.

W temacie reklamacji otrzymałem z Groupona info, że partner (czyli Mobilek) zobowiązał się do realizacji kuponów i ma sam oddzwaniać do kursantów. Dodatkowo otrzymałem witrualny kupon na zakupy w Groupon. Wygląda na to, że ktoś nie przeczytał ze zrozumieniem tego, co zareklamowałem i jakie już poczyniłem kroki.

Obecnie jestem po wyjeżdżeniu 10h w innym ośrodku (zrealizowane w 3 dni!). Nauka przebiega w super klimacie, a instruktor wie, jak przekazać wiedzę, żeby kursant po szkoleniu umiał jeździć. :spoko:
sylwekk

Postprzez 16396 » czwartek 13 września 2012, 15:57

ja to chciałem zrobić szybki kurs bo od 2 sezonów jeżdżę bez prawka i chciałem śmigać na legalu więc się zapisałem w kwietniu, i dzięki nim 3 sezon też bez prawka. Jak dla mnie wystarczą mi podpisy na karcie i stempelek, ale widać dla nich to też za trudne.
Dzięki sylwek za naprowadzenie ,jutro się tam wybiorę, może coś wskóram
16396

Postprzez PQ33 » czwartek 13 września 2012, 18:20

Witam wszystkich ponownie.

Mam dla Was dobrą wiadomość - znalazłem szkołę, w której będę kontynuował kurs, czyli nie tracę tego co juz zrobiłem w pechowym ..... Mobilku. Jak pisałem wczesniej miałem wyjeżdżone 10h na kat. A. Teraz wyjeżdżę kolejne 10h i już. Terminy rozpisane jeszcze w tym miesiącu.
Musiałem oczywiście dopłacić w nowej szkole, ale to tylko za połowę kursu, czyli jak dla mnie OK. No coż na naiwność trzeba płacić. Nigdy więcej nie nabiorę się na coś takiego, a Groupona itp. omijam szerokim łukiem.

Acha, formalnie aby mieć szansę na dokończenie kursu w innym ośrodku musicie wystąpić w Mobilku z rezygnacją, z dalszej części. Oddajecie im kartę (do rezygnacji/reklamacji), piszecie maila na reklamacja@mobilek.pl i po 7 dniach odbieracie tą samą kartę z wszystkimi niezbędnymi pieczątkami i wpisami. Ważne - musicie sami też podpisać się w wyznaczonych miejscach np. przy wyjeżdżonych już godzinach, bo inaczej karta wróci bez pieczątek i wszystko się odwlecze.
Z takim dokumentem możecie udać się do szkoły i kontynuować naukę.
Zainteresowanym podam szkołę na piva
PQ33

Postprzez sylwekk » piątek 14 września 2012, 00:15

@PQ33, występowałeś do Mobilka o zwrot kosztów za niewykorzystanączęść kursu?
sylwekk

Postprzez sylwekk » piątek 21 września 2012, 19:14

W dniu dzisiejszym Mobilek oddalił moją reklamację, bez podania uzasadnienia.

Czy coś się dzieje w sprawie zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa lub innych środków prawnych przeciwko OSK Mobilek?

Kurs w innym ośrodku ukończony, poziom szkolenia naprawdę wysoki, zapisuję się na egzamin. :)
sylwekk

Postprzez czepiacz » niedziela 23 września 2012, 20:18

Proponuję pisać do Państwowej Inspekcji Handlowej, oraz Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta.
czepiacz

Postprzez oskbelfer » niedziela 23 września 2012, 20:31

moze nie doczytałem, czy poszkodowani udali się do wydziału komunikacji, kóry sprawuje nadzór nad szkołą jazdy ?
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Prawko w Warszawie na kat. B za 699 zł, wzorowo uczą!

Postprzez darosek87 » czwartek 27 września 2012, 11:27

Witajcie,

znalazłem coś takiego i rzeczywiście oferta nie jest ściemą. Uczą solidnie, dobrze, w miłej atmosferze no a cena przy dzisiejszej drożyźnie daje mocno do myślenia.

Na eurobon.pl OSK Mobilek wystawił ofertą na kat. B za 699 zł, więc jak ktoś szuka dobrze, tanio to niech łyka póki aktywna. W sumie mają kilkanaście lokalizacji w stolicy.

http://www.eurobon.pl/deal/835/kurs-nauki-jazdy/
darosek87

Postprzez katyusza » niedziela 30 września 2012, 19:53

To życzę powodzenia, bo jeżeli chodzi o A to dno i 7 m mułu. Totalnie zła obsługa w biurze. Jedynie co godne polecenia to spoko instruktorzy.
katyusza

Postprzez SierotkaMarysia » środa 03 października 2012, 23:15

Niestety nie udało mi się dołączyć do składanego zawiadomienia do prokuratury, ale jestem zainteresowana dalszym rozwojem sytuacji - mam prośbę o update w tej kwestii oraz info czy ktoś składał pozew zbiorowy. Z góry dziękuję.
SierotkaMarysia

Postprzez antymobilek » czwartek 04 października 2012, 09:38

Wszystkich zainteresowanych, którzy jeszcze nie trafili na profil Facebook podaje link:
https://www.facebook.com/pages/Mobilekp ... ref=stream

Znajdziecie tu aktualne informacje dotyczące postępowania w.s. Mobilka oraz inne.
antymobilek

Postprzez antymobilek » czwartek 04 października 2012, 09:42

Chciałbym wszystkich zainteresowanych poinformować, że w dniu dzisiejszym
w Komendzie Powiatowej Policji w Legionowie, odbędzie się pierwsze przesłuchanie w przedmiotowej sprawie.
antymobilek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Szkolenie kierowców