Toyota Yaris 6 biegów

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez annubis17 » niedziela 01 listopada 2009, 16:35

lith napisał(a):@Razor1990
6tka jest tam gdzie w pięciobiegowych był R??

Przyzwyczajenie robi swoje,a nikt cały czas na wajchę nie patrzy przy zmianie biegów.

U mnie jest Rka w prawo, w dół. U mojego taty w lewo, w górę. W przypadku zamiany przed wrzuceniem wstecznego obowiązkowa "zwiecha" :>

Mi przyzwyczajenie nie przeszkadza, nie miałem problemów z przestawieniem się na inną skrzynię
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez lith » niedziela 01 listopada 2009, 17:36

No to już nie wiem. Mi tam często za 1. razem odruchowo ręka chce lecieć w prawo.

Z resztą tak samo mam na początku problem z trafieniem w samą wajchę skrzyni, zaciągnięciem ręcznego, czy wyczuciem wspomagania kierownicy.
lith

Postprzez Gromas » niedziela 01 listopada 2009, 19:19

Razor napisalem, że obawiałem się biegu wtecznego ponieważ przez cały kurs przejechalem na 5 biegowej. Przy zmianie biegów raczej nie patrze na gałke robie to odruchowo. Natomiast teraz jeźdze innym samochodem, w którym wsteczny też inaczej sie wbija. Zapewne jakbyś ty się uczył jeździć na innym aucie a zdawał na innym też byś miał jakieś wątpliwości/obawy.

Wiem, że nie którzy z wypowiadających się tu osób z pewnością prawo jazdy już mieli od urodzenia i są ekspertami w prowadzeniu samochodu.

Pozdrawiam
Gromas

Postprzez Razor1990 » niedziela 01 listopada 2009, 21:36

Gromas napisał(a):Razor napisalem, że obawiałem się biegu wtecznego ponieważ przez cały kurs przejechalem na 5 biegowej. Przy zmianie biegów raczej nie patrze na gałke robie to odruchowo. Natomiast teraz jeźdze innym samochodem, w którym wsteczny też inaczej sie wbija. Zapewne jakbyś ty się uczył jeździć na innym aucie a zdawał na innym też byś miał jakieś wątpliwości/obawy.

Wiem, że nie którzy z wypowiadających się tu osób z pewnością prawo jazdy już mieli od urodzenia i są ekspertami w prowadzeniu samochodu.

Pozdrawiam
Nie jestem wróżką - napisałeś to tak, a nie inaczej, więc moja interpretacja też była taka a nie inna :wink:
Razor1990

Postprzez Gromas » poniedziałek 02 listopada 2009, 00:23

Napiałem tak ponieważ w pierwszym poście napisałem, że bawiłem się tylko w 5 biegowej. Ale naszczęście jakoś dałem radę :)

Jeszcze raz pozdrawiam
Gromas

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców