Parkowanie...

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez dariex » poniedziałek 10 sierpnia 2009, 23:13

No to następnym razem spróbuj wykonać pełen skręt jak miniesz lusterkiem tył samochodu i wklej nam potem tutaj bardzo proszę zdjęcie swojego auta i auta które stało obok.
No chyba,że rozmawiamy faktycznie o parkowaniu rowerem albo czymś w ten deseń :roll:

Tu nie ma co przedstawiać sposobu,bo jak ktoś nie wyczuje momentu w którym ma wykonać skręt ,to nie ma Bolka we wsi.
Lepiej wykonać manewr parkowania z samego początku z kilkukrotną nawet poprawką tył-korekta-przód,niż słuchać takich rad jak wyżej,bo to niedługo trzeba bedzie gumowymi autami jeździć.
dariex

Postprzez pawcio1978 » poniedziałek 10 sierpnia 2009, 23:21

OMG. Ale sobie utrudniacie zycie z tym patrzeniem, lusterkami itp.
A nauczcie sie do cholerki parkowac na lusterkach zewnetrznych.

Z tego co widze to kobiety zawsze mialy problem z parkowaniem tylem/rownoleglym. Nawet jesli patrzyly sie przez ramie do tylu :P
pawcio1978

Postprzez qwer0 » wtorek 11 sierpnia 2009, 09:10

Nie wiem naprawdę o co Ci chodzi. To o czym mówię napisała też powyżej
Driver'ka (tylko ona nazwała to "lewym bokiem" a ja "tyłem").

Jak bys tego nie nazwala, to nie wyjdzie to za nic.
Moze jeszcze sie upewnie, masz na mysli ciagle parkowanie prostopadle, to o nim gadamy?
To może przestaw swój sposób.

Nie mam na to sposobu. Jade, widze miejsce, wjezdzam w luke i tyle. Nie patrze na lusterka, ani na nic innego, lookam sie przed siebie i to mi wystarcza.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Endriu64 » wtorek 11 sierpnia 2009, 11:51

no mi nie wystarcza :/ bo jakoś nie wiem jak daleko jest maska czy coś i na ile sobie moge pozwolic. Jakbym widział maskę to wtedy łatwiej to oszacować.
Endriu64

Postprzez qwer0 » wtorek 11 sierpnia 2009, 12:06

no mi nie wystarcza Acid

no to nici z prawka ;)
bo jakoś nie wiem jak daleko jest maska czy coś i na ile sobie moge pozwolic. Jakbym widział maskę to wtedy łatwiej to oszacować.

cwiczyc, cwiczyc i... cwiczyc!
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez pawcio1978 » wtorek 11 sierpnia 2009, 12:10

Endriu64 napisał(a):no mi nie wystarcza :/ bo jakoś nie wiem jak daleko jest maska czy coś i na ile sobie moge pozwolic. Jakbym widział maskę to wtedy łatwiej to oszacować.

Jak jestes taka noga z prowadzenia to kup sobie SMART'a albo FIAT 126P :D
pawcio1978

Postprzez ja:D » środa 12 sierpnia 2009, 12:43

pawcio1978 napisał(a):OMG. Ale sobie utrudniacie zycie z tym patrzeniem, lusterkami itp.
A nauczcie sie do cholerki parkowac na lusterkach zewnetrznych.

Z tego co widze to kobiety zawsze mialy problem z parkowaniem tylem/rownoleglym. Nawet jesli patrzyly sie przez ramie do tylu :P

A coś Ty się tak kobiet uczepił :?: To już kolejny post, w którym wytykasz,że kobiety mają problem z tym czy tamtym... Nie bardzo też rozumiem jak to sie ma do tej rozmowy. Gdybyś nie doczytał, to temat dotyczy parkowania prostopadłego a nie równoległego i założył go facet a nie kobieta.. Nie wiem jak chcesz parkować prostopadle na lusterkach zewnętrznych ale to pewnie dlatego że jestem kobietą i obce mi są techniki parkowania znane takim wytrawnym kierowcom jak Ty.. :x

Może zamiast dowartościowywać sie wytykając błędy innym pomożesz koledze :?:
29.04.2009 1 i ostatnie podejście :D
Skoro to mi się udało, to uda się wszystko :)
ja:D

Postprzez ogurek03 » czwartek 13 sierpnia 2009, 13:15

ja jestem kobietą i przyznam się nie potrafie parkowania równoległego.. ogólnie zrobie to ale potrzebuje na to czasu i skupienia...
co do parkowania prostopadłego to lubię jak mam wjechać w luke za samochodem, nie lubie w puste gdzie nic nie ma...
jak nie ma samochodów to też właśnie tylko na lusterko patrze że jak jest na wysokości lini skręt w prawo...
ogurek03

Postprzez dzwoneczek » czwartek 13 sierpnia 2009, 19:43

qwer0, muszę przyznać, że po przesiadce na duże auto moja technika parkowania zmieniła się o 180 stopni. Tym niemniej podtrzymuje wersję parkowania na Grande.

//edit: Może nie doprecyzowałam, że mam na myśli parkowanie typu - jadę prawym pasem i parkuję po lewej.
dzwoneczek

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców