Co zrobić z czterema godzinami?/wątek oddzielony

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez wojciech1962 » poniedziałek 08 grudnia 2008, 21:12

Wojciech1962, nie czepiaj się... Jak Ci nie odpowiada, to niech będzie, że są umawiani na egzamin. Lepiej!?
Lepiej! Ale i tak uważam,. że w waszym mieście jest źle w szkoleniu kierowców, ale jak to napisał Tristan:
"Przecie to dla dobra kursantów."
W związku z tym, że jest jak jest to ja jestem jaki jestem.
wojciech1962

Postprzez tristan » poniedziałek 08 grudnia 2008, 21:47

Pinhead napisał(a):
tristan napisał(a):Przecie to dla dobra kursantów.

Tylko których ? Jeśli jedna grupa uprzywilejowanych kursantów nie musi czekać na egzamin to inna grupa ze szkół wydających zaświadczenia zgodnie z prawem musi czekać dłużej. Ktoś kosztem kogoś bo ilość miejsc na egzaminy jest ograniczona.

Ale tu nie chodzi o długość czekania a o długość przerwy w niejeżdżeniu. Na egzamin czeka się 2 miesiące. Jak kursant sobie ,,zostawi'' 3 godziny jazd np. to jeszcze na dzień przed egzaminem wsiądzie w auto.... Sam jeżdżę już 18 lat, a jednak jak się przesiadłem ostatnio z Renaulta do Opla mamy to się mi megadziwnie jeździło... A tym bardziej taki kursant po 30h. Lepiej jak jeszcze poćwiczy na świeżo przed egzaminem.

Tak więc nie chodzi o to, że 3 dni wcześniej se załatwi egzamin i będzie czekał 3 dni krócej niż kolega z innego ośrodka.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez wojciech1962 » poniedziałek 08 grudnia 2008, 22:18

Coś Wam powiem jako stary praktyk. Podobno polski pilot to i na drzwiach od stodoły poleci. Jakoś o polskim kierowcy nie słyszałem takich anegdot, a jeśli już to raczej te niepochlebne. Zastanówmy się raczej nie nad tym co zrobić z czterema godzinami tylko nad tym ile w ogóle trzeba godzin jazdy żeby pójść na egzamin i go po prostu zdać. Co to znaczy zdać egzamin? To znaczy wsiąść do obojętnie jakiego auta i nim pojechać z punktu A do punktu B bezpiecznie płynnie i zgodnie z zasadami i przepisami ruchu drogowego. Jest taki prosty wzór matematyczny określający ilość godzin potrzebną do nauczenia człowieka jeżdżenia samochodem w stopniu podstawowym: "ile lat - tyle godzin jazdy, dla kobiet 30% więcej". Co wy na to?
wojciech1962

Postprzez Juman » poniedziałek 08 grudnia 2008, 23:17

wojciech1962 napisał(a):Jest taki prosty wzór matematyczny określający ilość godzin potrzebną do nauczenia człowieka jeżdżenia samochodem w stopniu podstawowym: "ile lat - tyle godzin jazdy, dla kobiet 30% więcej". Co wy na to?

Nie można wszystkich ludzi wsadzić do jednego worka. Każdy ma inne predyspozycje. Jeden po 10 godz może jeździć lepiej niż ten po 30, inny będzie potrzebował do tego 60 godz, a jeszcze inny nigdy tego nie załapie, bo się do tego zwyczajnie nie nadaje...
-01.12.08 Egzamin: teoria (+), praktyka(+).
-(12/8/08) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
- (?) Odbiór dokumentu.
Juman

Postprzez marina25 » poniedziałek 08 grudnia 2008, 23:41

w Łodzi nie ma takiego problemu bo gdy ma się zaliczony egzamin teoretyczny i do praktycznego przystępuje się pierwszy raz to czeka się do 7 dni,a na kolejny do 30 dni
marina25

Postprzez ella » wtorek 09 grudnia 2008, 00:29

Dwie zakładki postów nie na temat a chłopak zadał proste pytanie

Ale co tu teraz zrobić z tymi 4ema godzinami ?? Wyjeździć ??
ella
Moderator

Postprzez modzel » wtorek 09 grudnia 2008, 02:30

p888 napisał(a):Ale co tu teraz zrobić z tymi 4ema godzinami ?? Wyjeździć ??

spróbuj kasę odzyskać
modzel

Postprzez kryzys » wtorek 09 grudnia 2008, 11:35

O czym tu dyskutować. Skoro :
"....tak troche poszedłem nie bardzo pewny do egzaminu "
to trzeba skorzystać z okazji.
4 godziny do potrenowania na cudzym samochodzie z instruktorem u boku trzymającym nogę na hamulcu to rzecz bezcenna. Egzaminu już nie musisz zdawać, więc potrenuj sobie , to w czym czujesz się niepewnie.
kryzys

Postprzez MALINA77 » wtorek 09 grudnia 2008, 14:48

ella napisał(a):Dwie zakładki postów nie na temat a chłopak zadał proste pytanie

Jeśli zdał egzamin, to olałabym sprawe, :)
21.08.08 g.13:30 WORD-egz.teoria (+)
28.10.08 g.11:00 WORD-egz.placyk (+), miasto(+)
Obrazek
MALINA77

Postprzez tom9 » środa 10 grudnia 2008, 13:52

rowniez dalbym sobie siana z tymi 4 godzinami.
ewentualnie jak masz daleko po odbior prawa jazdy to sie wybierz L-ka nie bedziesz pchał sie autobusem, a i godziny sie nie zmarnuja.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez loser » czwartek 11 grudnia 2008, 23:56

Wyjeździć.

1. Bo zapłaciłeś.

2.Żeby być zgodnie z prawem.
Powinieneś mieć wyjeżdżone 30h, żeby zdawać egzamin.

3.Bo to jakaś dziwna praktyka OSK-u.
Jak chcieli być tacy dobrzy. To powinni zapewnić - wcenie kursu 30h plus 6h przed egzaminem.
A nie, że kasę wzięli za 30h, dają zaświadczenie po 24h, a później okazuje się, że nie ma wolnych terminów.
To jednoosobowy OSK?.
loser

Postprzez wojciech1962 » piątek 12 grudnia 2008, 19:00

loser napisał(a):Wyjeździć.

1. Bo zapłaciłeś.

Zgłoś się do nich i poproś o wyjeżdżenie 4 godzin, bo zapłaciłeś. Wcale nie musisz się chwalić, że już masz prawko. Pojeździsz sobie w celu ugruntowania umiejętności. Albo poproś o zwrot kasy, ale nie wierzę, żeby byli skłonni ci ją zwrócić. Wydaje mi się, że jest to przemyślana praktyka. Wydać chłopakowi zaświadczenie wcześniej ( oczywiście niezgodnie z prawem, ale kto to sprawdzi) i niech idzie na egzamin. Jeśli zda to dobra nasza - parę stówek w kieszeni. A jak nie zda to się zobaczy. Jak będzie mało kumaty to jeszcze dokupi parę godzinek przed egzaminem. Przecież w większości ludzie przychodzący na kurs nauki jazdy w ogóle nie wiedzą ile trzeba godzin wyjeździć i jakie mają prawa. Przychodzi, płaci, jeździ, idzie na egzamin. A jakby tak każda osoba przed odebranie prawa jazdy w Starostwie była zobligowana do odpowiedzi na 10 podchwytliwych pytań na temat swojego szkolenia, to by się dopiero pokazał nie tylko wierzchołek góry lodowej.
wojciech1962

Postprzez kopan » niedziela 14 grudnia 2008, 08:31

No i idź tu komuś na rękę.

Po pierwsze nie Ty sobie zostawiłeś ale z łaski ośrodka szkolenia zostawił ci 6 godzin instruktor prowadzący nadstawił swoje dupsko by zrobić ci dobrze.
U nas podobne praktyki były kiedyś ale do momentu gdy w identycznej sytuacji jak Ty osoba nie zdała egzaminu i się poskarżyła egzaminatorowi że to dlatego bo nie wyjeździła 4 godzin.
Smród rozniósł się po całym mieście w ośrodku była kontrola i od tej pory żadnego zostawiania godzin.
Twoje tu wypisywanie z pretensjami potwierdza fakt że nie warto komuś iść na rękę.

P888
To człek z .......
Wypisał jeden post i zniknął.
Dzięki takim nie warto.
kopan

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców