Egzamin wewnetrzny

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin wewnetrzny

Postprzez atabe1970 » niedziela 14 stycznia 2007, 23:04

Witam:)
Mam takie pytanie....Na egzaminie wewnętrznym popełniłam błąd, wymusiłam pierwszeństwo instruktor który mnie egzaminował kazał mi wysiąść z auta oznajmiając o zakończeniu egzaminu. Z tego co wyczytałam w ustawie to, można zrobić więcej błędów które potem ewentualnie są omówione....Proszę o odpowiedź niebawem będę miała drugi egzamin więc w razie czego nie dam mu się "wyrzucić z auta";).Z góry dziękuję za odpowiedź
atabe1970

Postprzez scorpio44 » niedziela 14 stycznia 2007, 23:52

Są w przepisach bardzo konkretnie wyszczególnione błędy powodujące bezpośrednie zagrożenie w ruchu, których popełnienie (nawet jednokrotne) skutkuje nie tylko egzaminem negatywnym, ale przerwaniem egzaminu (zamianą miejsc - chyba o to chodzi, a nie w sensie dosłownym Cię wyrzucił z auta?!). Wymuszenie pierwszeństwa należy właśnie do nich, a zatem wszystko odbyło się zgodnie z przepisami. ;)
scorpio44

Postprzez ella » niedziela 14 stycznia 2007, 23:59

Ale to egzamin wewnętrzny więc powinien tylko zwrócić uwagę i kazać przyjść na powtórkę ale nie zamieniać się miejscami. Nie wiem czy jest coś w przepisach o egzaminach wewnętrznych na ten temat.
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 15 stycznia 2007, 00:02

Nawet jeżeli nie ma szczegółowych przepisów dotyczących egzaminu wewnętrznego, to możliwe, że chciał, żeby ten egzamin był symulacją prawdziwego egzaminu i wszystko odbywało się tak, jak na prawdziwym. I tyle.
scorpio44

Re: Egzamin wewnetrzny

Postprzez mirinda » poniedziałek 15 stycznia 2007, 00:12

atabe1970 napisał(a):Witam:)
Mam takie pytanie....Na egzaminie wewnętrznym popełniłam błąd, wymusiłam pierwszeństwo instruktor który mnie egzaminował kazał mi wysiąść z auta oznajmiając o zakończeniu egzaminu. Z tego co wyczytałam w ustawie to, można zrobić więcej błędów które potem ewentualnie są omówione....Proszę o odpowiedź niebawem będę miała drugi egzamin więc w razie czego nie dam mu się "wyrzucić z auta";).Z góry dziękuję za odpowiedź

Twój , instruktor popełnił błąd.Egzamin powinien trwać dalej, bez względu na ilość błędów.Po jego zakończeniu instruktor wypełnia kartę przebiegu egzaminu ,wyszczególnia błędy osoby egzaminowanej , ustala dalszy tok szkolenia niezbędny do uzyskania wymaganych umiejętności.
mirinda

Postprzez adalberthus » środa 17 stycznia 2007, 04:30

Zarówno Ella, jak i Mirinda macie rację.Egzaminu wewnętrznego nie przerywa się.
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

Re:

Postprzez atabe1970 » środa 17 stycznia 2007, 21:55

Dzięki za odpowiedź:).W sobotę mam następny egzamin i tak łatwo mu nie pójdzie ze mną:)
atabe1970

Powrót do Szkolenie kierowców