Nowa ustawa i ośrodki szkolenia w Sosnowcu.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Ktośka » sobota 06 sierpnia 2005, 17:17

witam

właściwie to już się pogubiłam, czego dotyczy ten temat, bo starałam się odpowiedzieć tylko na pytanie stangera (patrz post pierwszy), odsyła się mnie do innego działu, a temat rozwija się taraz zupełnie w przeciwnym kierunku. może więc całość należałoby przenieść jużna samym początku, lub zmodyfikować temat i nie byłoby niedomówień. co pani na to pani Moderator? [/code]
Ktośka

Postprzez ella » sobota 06 sierpnia 2005, 19:50

właściwie to już się pogubiłam, czego dotyczy ten temat.........a temat rozwija się taraz zupełnie w przeciwnym kierunku.

Temat cały czas kreci się wokół OSK w Sosnowcu i nowej ustawie.
Nowa ustawa i ośrodki szkolenia w Sosnowcu.

odsyła się mnie do innego działu,

:?: gdzie :?:
ella
Moderator

Postprzez gostek » czwartek 11 sierpnia 2005, 12:02

wracając do tematu czy bedzie się zdawac na nowych czy starych zasadach to mój instruktor jest zdania ,że jak wprowadzą te przepisy to wszyscy beda zdawać juz po nowemu bez wzgledu na to kiedy sie rozpoczeło kurs z tego wzgledu ,ze zmiany dotycza egzaminowania a nie nauki jak to było np z liczba godzin że było 20 a potem 30 :roll:
gostek

Postprzez gostek » czwartek 11 sierpnia 2005, 12:23

a ponadto przypominam sobie sytację z moim kolega ,który na gwałt zdawał teorię bo nastepnego dnia zmieniały sie testy i musiałby sie ich uczyc na nowo :?
a w tym rozporządzeniu nie ma mowy o tych co nauczyli sie jeżdzic przed pażdziernikiem(przynajmniej ja nie moge znaleźć) ich to poprostu nie obchodzi czy ktos cwiczył parkowanie w mieście czy nie jest za to mowa że osoby takie co ukonczyły kurs na starych zasadach uwaza się że maja ukończony kurs i ich kursy są wazne chodzi o to ze nie musza np odbyc dodatkowa 2 godzin jazdy w nocy itd.
sorry za dwa posty pod rząd :roll:
gostek

Postprzez ella » czwartek 11 sierpnia 2005, 12:47

gostek napisał(a):wracając do tematu czy bedzie się zdawac na nowych czy starych zasadach to mój instruktor jest zdania ,że jak wprowadzą te przepisy to wszyscy beda zdawać juz po nowemu bez wzgledu na to kiedy sie rozpoczeło kurs z tego wzgledu ,ze zmiany dotycza egzaminowania a nie nauki jak to było np z liczba godzin że było 20 a potem 30 :roll:

Ja tez to tak rozumiem jak pisze Gostek.

§
70. 1. Osoby ubiegające się o prawo jazdy lub pozwolenie, które przed dniem wejścia w życie rozporządzenia ukończyły odpowiednie szkolenie określone w rozporządzeniu Ministra
Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 18 maja 1998 r. w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów (Dz. U......
lub przystąpiły do egzaminu państwowego na prawo jazdy, uważa się za spełniające
wymagania określone w art. 90 ustawy w stosunku do odpowiedniego rodzaju uprawnień.
2. Osoby ubiegające się o prawo jazdy lub pozwolenie, które w dniu wejścia w życie rozporządzenia były uczestnikami szkolenia, o którym mowa w ust. 1, z chwilą jego ukńczenia uważa się za spełniające wymagania określone w art. 90 ustawy w stosunku do odpowiedniego rodzaju uprawnień.
ella
Moderator

Postprzez stanger » sobota 03 września 2005, 11:53

Sorki, że odgrzebuje temat ;-)

Wczoraj byłem na pierwszym "spotkaniu" w OSK. Instruktor powiedział, że był (wczoraj) w WORD w Dąbrowie Górniczej i do tej pory nie wiedzą co będzie z tymi nowymi przepisami. Ale raczej po nowemu.
Wiadomo natomiast już z cenami:
35 zł - teoretyczny
130 zł - praktyczny (dobrze, że nie 150zl - chociaz i tak drogo).
stanger

Postprzez gostek » sobota 03 września 2005, 13:28

cos tu się nie zgadza jezeli maja wzrosnąć ceny to chyba równoczesnie zmnienia się egzaminy bo cena praktycznego miała wzrosnąć ze wzgledu własnie na zmine taką że egzamin ma trwać dłużej :roll:
gostek

Postprzez stanger » sobota 03 września 2005, 15:38

Niby jeszcze nic nie wiedzą, a ceny już podnoszą. W takim razie raczej na 100 % bedzie wszytko po nowemu. Zresztą, poczekamy, zobaczymy.
stanger

Postprzez krpablo » sobota 03 września 2005, 19:09

Ale nie zdziwię się wcale, gdy podniosą ceny, a wszystko zostanie po staremu...
Prawo jazdy kat. B
odebrane 4 lipca 2005
krpablo

Postprzez gostek » sobota 03 września 2005, 19:17

w sumie to tez bym się nie zdziwił :twisted: :D
gostek

Postprzez matka » wtorek 20 września 2005, 22:19

hey.

jestem z Sosnowca. Wczoraj zdalem teorie i od razu zapisalem sie na egzamin praktyczny w Dąbrowie. Przydzielili mi najblizszy z mozliwych terminow czyli 19 październik. Oczywiscie spytalem sie babki na jakich zasadzach bede zdawal - powiedziala ze na starych... Na to ja: " spoko" i poszeldem do domu, Teraz tylko podszkolic jazde i poczekac miesiac.

aha a za praktyke zaplacilem normalnie czyli 74 zl.

pozdro
~~~ HARDSTYLE IS THE ANSWER ~~~
matka

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców