Nowy Kurs

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Nowy Kurs

Postprzez Domminika » sobota 08 marca 2014, 00:04

Witam, mam takie pytanie.
Ukończyłam kurs w 2007, przystąpiłam do egzaminu którego nie udało mi się zdać.
Z powodów osobistych dałam sobie spokój z kolejnymi egzaminami, zresztą nie byłam zadowolona z przebiegu kursu prawa jazdy, bałam się jeździć, auto szkoła w której uczyłam się jeździć kiepsko przygotowała mnie do egzaminu. Jeździłam tylko po prostych trasach, na placyku byłam na ostatniej godzinie itd.
W Nowym Roku postanowiłam się zmobilizować i zaczęłam kurs od początku, mam już za sobą teorię, kończę praktykę.
Teraz czuję się na siłach, żeby zdawać egzamin i w końcu nauczyłam się jeździć.
Moje pytanie jest następujące, czy nie będę miała jakiś problemów jeśli zgłoszę do Wordu to, że zaczęłam kurs od początku?
Czy mój instruktor powinien być o tym poinformowany?
Domminika

Re: Nowy Kurs

Postprzez oskinstruktor » sobota 08 marca 2014, 00:33

Możesz od początku zacząć .... ale nie musisz. Możesz powiedzieć ..... ale nie musisz. nie ma reguł. Możesz wyrobić PKK i się zapisać na egzamin, ale równie dobrze odbyć cały kurs od początku. Osobiście proponuję ostatnie rozwiązanie.
oskinstruktor

Postprzez Domminika » sobota 08 marca 2014, 00:57

Ok, dzięki za odpowiedź.
Czy jeśli zawiozę nowe dokumenty, nie będzie jakiś nieścisłości, że już kiedyś zgłaszałam ukończenie kursu?
Domminika

Postprzez jasper1 » sobota 08 marca 2014, 09:15

Nie do końca rozumiem co chcesz zrobić.
Jeśli przed rozpoczęciem obecnego kursu wyrobiłaś PKK i zaczęłaś szkolenie od początku, to na jego podstawie przystępujesz do egzaminu - nie ma żadnego problemu. To, że w przeszłości ukończyłaś już jakiś kurs i przystępowałaś do egzaminu nie ma żadnego znaczenia.
Jeśli nowy kurs potraktowałaś jako dodatkowy do starego i PKK nie wyrabiałaś - z formalnego punktu widzenia ten kurs nie istnieje, jest tylko dla Ciebie, to wyciągasz stare dokument z Wydziału Komunikacji, wyrabiasz do nich PKK i na podstawie starego kursu zdajesz.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Powrót do Szkolenie kierowców