kiedy iść na prawko ?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

kiedy iść na prawko ?

Postprzez madziaa87 » środa 01 czerwca 2005, 15:57

Hej :D Mam już skończone 18 lat i chciałabym iść na prawo jazdy :) Początkowo miałam zamiar zapisać się razem z kolegą we wrześniu... Ale teraz tak sobie myślę czy nie lepiej będzie iść samej, ale za to chodzić na te wszystkie kursy w wakacje kiedy jest dużo wolnego czasu, a nie w trakcie roku szkolnego kiedy nie odchodzi się od książek... :( A Wy które rozwiązanie byście mi doradzili ? :D Aha... co się stanie jak się opuści kilka razy wykłady :?: :roll: Pozdrawiam :wink:
madziaa87

Postprzez ella » środa 01 czerwca 2005, 17:22

Madzia z kolegą i tak nie będziesz jeżdziła na kursie samochodem :D a na teori to chyba cie bez jego towarzystwa inni kursanci nie zjedzą :D
Lepiej w wakacje jak masz czas niż zaczynać kurs razem z nauką.
Co do opuszczania wykładów to zapytaj od razu instruktora. Myslę, że to sprawa dogadania się.
ella
Moderator

Postprzez set » środa 01 czerwca 2005, 17:29

Ja chodzilem na kurs w zimie i nie zaluje bo:
- zapisalem sie przed 18-nastka i kurs skonczylem tak, ze z egzaminem trafilem na dzien po urodzinach, ale to jakby malo wazne ...
- posmakowalem co to znaczy jezdzic w zimie. Moim zdaniem kurs lepiej odbywac zima, dlaczego? Poznajesz technike jazdy typowo pod trudne warunki, ewentualne, niewybaczalne bledy w razie czego koryguje/ponosi instruktor/OSK (nie liczac uszczerbku na zdrowiu ale to czarny scenariusz). Uczac sie jezdzic w zimie, w lecie dasz sobie tym bardziej rade za kierownica. Ale na odwrot? Wyobraz sobie - uczysz sie jezdzic w lecie, zdajesz prawko, zima wsiadasz do swojego samochodu i co? Ano wielkie zdziwienie, zaskoczenie, uczysz sie praktycznie poruszac w takich warunkach "na wlasnej skorze". Nie wspomne, ze mozesz stwarzac zagrozenie dla innych uczestnikow ruchu. Ja np. w zimie sobie potrenowalem jeszcze wychodzenie z poslizgu. Czesto instruktor na lodzie/sniegu podczas jazdy na wolnej przestrzeni zaciagal reczny i kazal odbijac kierownica (wyrabianie nawyku wychodzenia z poslizgu gazem a nie hamujac co jest bardzo wazne). Jesli masz dobrego instruktora naprawde bardzo wielu rzeczy mozesz sie nauczyc, ktorych w lecie z przyczyn oczywistych nie potrenujesz.
Zycze powodzenia.
"Musicie byc mocni moca milosci, ktora jest potezniejsza niz smierc..." Jan Pawel II
Prawo jazdy kat. B zdane za 1 razem: 09.03.2005, odebrane: 21.03.2005
set

Postprzez madziaa87 » środa 01 czerwca 2005, 19:25

no chyba jednak zrobię w lato :D
set przecież nie będę czekać do zimy :!: :P :P
madziaa87

Postprzez set » środa 01 czerwca 2005, 19:32

Wypowiedzialem tylko swoje zdanie na zadane przez Ciebie pytanie.
Jesli dotyczylo ono okresu letniego: wakacje/rok szkolny (czerwiec/wrzesien) to radzilbym kursik zrobic w wakacje.
"Musicie byc mocni moca milosci, ktora jest potezniejsza niz smierc..." Jan Pawel II
Prawo jazdy kat. B zdane za 1 razem: 09.03.2005, odebrane: 21.03.2005
set

Postprzez madziaa87 » środa 01 czerwca 2005, 19:33

w piątek idę się zapisać :oops:

P.S. Czy trzeba dać jakąś zaliczkę przy zapisywaniu się ??
madziaa87

Postprzez ella » środa 01 czerwca 2005, 22:21

Jak pójdziesz to się wszystkiego dowiesz.
Ja przy zapisie nic nie wpłacałam dopiero na pierwszych zajęciach.
ella
Moderator

Postprzez Mmeva » środa 01 czerwca 2005, 23:11

Polecam robienie w wakacje - jest duzo wolnego czasu i można sobie chodzić na luzie
Mmeva

Postprzez madziaa87 » piątek 03 czerwca 2005, 17:35

ehh :? jednak trzeba płacić przy zapisywaniu się 100 zł, a ja przy sobie takich sum nie noszę :P Ale zapiszę się w poniedziałek :D I tak kurs zaczyna się dopiero od 13 czerwca... :D
madziaa87

Powrót do Szkolenie kierowców