Zwrot kosztów.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Zwrot kosztów.

Postprzez Vedymin » poniedziałek 22 lipca 2013, 20:12

Witam.
W październiku ubiegłego roku zapisałem się na kurs prawa jazdy kat. B. Chciałem ukończyć go przed wprowadzeniem nowych przepisów, ale po ukończeniu części teoretycznej musiałem na pół roku wyjechać do innego miasta, a później do Niemiec w celach służbowych. OSK reklamuje się tym, że wpłaty można dokonywać wcześniej, a kurs realizować w dowolnym terminie, "nawet za kilka miesięcy" (oczywiście wyjazd zgłaszałem i usłyszałem, że nie będzie to problemem). Teraz, gdy chciałem wrócić do kursu, dowiedziałem się, że placówka ma zostać zamknięta i niemożliwym jest dokończenie kursu w tak krótkim czasie. W umowie, którą podpisałem jest informacja, że przy rezygnacji uczestnika z danego kursu, ale zaliczeniu części teoretycznej oddawana jest wpłacona kwota, ale z odliczeniem 300 zł właśnie za teorię. Więc w sytuacji, gdy nie chcę rezygnować z kursu, ale szkoła, swoim zamknięciem, mi go uniemożliwi, to mogę ubiegać się o pełną kwotę, czy tą pomniejszoną o 300 zł?
Pozdrawiam.
Vedymin

Re: Zwrot kosztów.

Postprzez JAKUB » wtorek 23 lipca 2013, 17:13

Weź Kartę Przeprowadzonych Zajęć, z wypełnionymi zajęciami teoretycznymi i ile jeździłeś praktycznymi i dokończ szkolenie w innym OSK. 300 zł nie odzyskasz bo to jest wpisowe które zostało zrealizowane w październiku.
JAKUB

Powrót do Szkolenie kierowców