Czym się kierować przy wyborze Szkoły Kierowców!Porady.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Czym się kierować przy wyborze Szkoły Kierowców!Porady.

Postprzez mrqpa » niedziela 11 grudnia 2011, 16:59

A ja mam takie pytanie:
W OSK, gdzie uczyłem się jeździć na kategorię B (egzaminu oczywiście nie zdałem), był tylko jeden instruktor od praktyki, jednak bardzo dyspozycyjny czasowo (zawsze umawiał się na 2 godziny, jeździć można było właściwie codziennie).
Z kolei w OSK, gdzie uczyli się moi znajomi było przeważnie koło 10 instruktorów, ale jazdy mieli średnio 1-2 h w tygodniu.

Czy uważacie, że dyspozycyjność mojego instruktora wynikała stąd, iż słabo uczył i nikt nie chciał do niego przychodzić. Dodam, że kurs rozpoczynało się w dniu zapisu albo następnego dnia, a razem ze mną uczyły się 4 osoby.

Warto powiedzieć, że instruktor na każde jazdy się spóźniał, kończył je na ogół 5-10 minut przed czasem, a podczas nich załatwiał swoje prywatne sprawy. Wydawał sprzeczne polecenia, a gdy coś z tego powodu nie wychodziło, darł się na mnie. Chamstwa i buractwa nie toleruję.

Proszę, odpowiedzcie mi, czy moje obawy co do dyspozycyjności i profesjonalizmu tego instruktora są uzasadnione, bo ja myślę że tak. W każdym razie nie zamierzam już do niego wracać. Więcej nie dam się oszukiwać.
mrqpa

Re: Czym się kierować przy wyborze Szkoły Kierowców!Porady.

Postprzez Paula1992 » niedziela 25 grudnia 2011, 13:57

;)

u mnie w osk był jeden instruktor na moją mijescowość i na początku jak uczyłam się jeździć po swojej miejscowości to miałam ok. 2 h tygodniowo, jak do miasta egzaminacyjnego to 3,5 tyg. Instruktor był dobry, dlatego trzeba było się trzeba z nim umawiać z wyprzedzeniem.

Dlatego, jak raz się zapisałam do instruktora parę dni przed to okazało się, że nie był on rewelacyjny... W sensie śmiał się z moich błędów, ale robił to tak, że było to śmieszne tylko dla niego, taki chamski i wogóle...

Dlatego warto kierować się opinią znajomych którzy uczyli się już w jakimś OSK, żeby uniknąć tego typu sytuacji
Paula1992

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców