Czyżby Bajki o Elkrysie?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Czyżby Bajki o Elkrysie?

Postprzez realista » poniedziałek 01 sierpnia 2011, 09:19

Serdecznie witam wszystkich. Wybieram się na kurs prawa jazdy kat. B i czytam to forum i tak się zastanawiam czy odnośnie szkoły Elkrys to wszystko prawda. Jakoś mnie to wszystko nie przekonuje. Jak to możliwe, że na tyle osób wszyscy wypowiadają się w samych superlatywach? Z wyjątkiem luki333? Do tego na jego post od razu pojawia się odpowiedź???? Zbieg okoliczności??? Wg mnie sami sobie piszą opinie, bo wg mnie to nie jest możliwe aby na tyle ludzi jeżdżących w tej szkole nikt nie miał nic do zarzucenia. Wszystko perfekcyjnie??? Niemożliwe.... Dlatego ja już wiem, że z usług tej szkoły nie skorzystam, zbyt to wszystko śmierdzi i jest mało wiarygodne....
Może ktoś jest mi w stanie uczciwie polecić jakąś fajną szkołę tylko proszę nie ten fałszywie reklamowany Elkrys
realista

Re: Czyżby Bajki o Elkrysie?

Postprzez michooo » poniedziałek 01 sierpnia 2011, 21:28

Jeśli te pozytywne opinie są od osób z 1-2 postami to pewnie reklama. Sporo tu spamerów wpada ;)

Nie mam pojęcia o OSK w Bydgoszczy, w życiu tam nie byłem nawet :P
Poczytaj jeszcze raz wątek o OSK w Bydgoszczy, może coś wyłowisz ciekawszego i merytorycznego. No i może ktoś obeznany tutaj się jeszcze wypowie.
michooo

Postprzez takko » środa 21 września 2011, 13:23

Do realisty: Trochę dawno pytałeś o tego Elkrysa, ale może czasem jeszcze na żadną szkołę się nie zdecydowałeś, więc może pomogę. Jestem właśnie po Elkrysie, też w wątku o OSK w Bydgoszczy (teraz tak patrzyłam przed chwilą- czy on zniknął?) pisałam o nim dobrze i postów miałam w owym czasie 2. Ale zapewniam, że jestem osobą prawdziwą i naprawdę istnieję :) i zdałam egzamin za 1 razem też naprawdę :) egzamin zresztą również opisywałam w wątku o egzaminach. To nie jest tak, ze o Elkrysie można mówić w samych superlatywach. Przeszkadzało mi tam kilka drobnostek, których nie opisałam, bo nawet nie były dla mnie ważne w tamtym momencie, gdy 2 godziny wcześniej zdałam egzamin... Bo były to naprawdę drobnostki typu, że czasem nie można było skontaktować się z właścicielem, przełożyć jazd itp. Albo to wspomniane biuro w samochodzie też jest prawdą i raz mnie zdenerwowało, bo umknęło mi przez nie ponad 10 minut jazd. Ale było to tylko raz. A generalnie wspominam kurs bardzo fajnie. Instruktorzy, a jeździłam z kilkoma, wszyscy byli bardzo cierpliwi i bardzo sympatyczni. Wyuczyli mnie na tyle, że ten egzamin zdałam i chwała im za to :wink: Nie będę ściemniać, że zdałam bez najmniejszego problemu i że jestem teraz (po 2 miesiącach od egz) mistrzem kierownicy, bo tak nie jest. Z lekka zestresowana co prawda, ale za kółkiem sobie radzę. Na trasie to wyprzedzę póki co jedynie rowerzystę albo traktor, ale ćwiczenie czyni mistrza podobno :) najważniejsze że to prawo jazdy dzięki Elkrysowi mam i mogę ćwiczyć... A co do tych super opinii, które się tam o Elkrysie pojawiały, to mi też to podpadało. Nawet się zastanawiałam, czy nie podważyć tam ich prawdziwości, bo przez to moja jakoś również traciła na wiarygodności, ale w końcu odpuściłam. W każdym razie ja tam poszłam z polecenia zadowolonej koleżanki, która zdała z nimi egzamin za 2 razem. Niedługo po mnie wybrał ich kolega, również zadowolony i również zdał za 2 razem. Teraz jest tam jeszcze jedna koleżanka, raz egzamin już oblała i szczerze powiem, że zadowolona nie jest. Ale może jak już zda, to zmieni zdanie :wink: Podsumowując, nie zakładaj, że wszyscy zadowoleni klienci to ściema. Ale i tak rozumiem, że ta sytuacja może zniechęcić. Ze znajomych, którzy kurs robili w Bydgoszczy w innych ośrodkach, to koleżanka bardzo zadowolona była z Modraczka, inna z Mocy. Ale Moc podobno już nie istnieje. Tzn. tak słyszałam, nie jest to żadna potwierdzona informacja. Dobre opinie słyszałam też o Kopaczewskim, ale to już od takich dalszych znajomych. No plus Kopaczewskiego chwalił mi też jeden z instruktorów w Elkrysie :D mam nadzieję, że jeśli czasem czyta to szef Elkrysa, to nie będzie teraz wszczynał dochodzenia w sprawie tego zdrajcy :wink: pozdrawiam i powodzenia!
takko

Postprzez ella » środa 21 września 2011, 19:38

(teraz tak patrzyłam przed chwilą- czy on zniknął?)

Chwilowo cały wątek wylądował w dziale ADMINISTRACJA w celu wyjaśnienia pewnych nieprawidłowości w kilku postach kilku użytkowników. Jak już zostanie zbadane, kto, co i w jakim celu, wróci na swoje miejsce a użytkownicy........
ella
Moderator

Postprzez 26Kasia26 » niedziela 13 listopada 2011, 22:49

Witam. Ja o Elkrysie za dużo nie mogę powiedzieć, ale za to mogę polecić inną szkołę jazdy. Miesiąc temu szczęśliwie zdałam egzamin. Za PIERWSZYM razem :D I mało tego egzaminowała mnie w WORD-zie kobieta, a jak opinia krąży panie na tym stanowisku są dosyć wymagające że tak to ujmę. Jednak przekonałam się, że nie ma to jak solidne, dobre przygotowanie na kursie. Takie właśnie miałam : spokojny, cierpliwy, kompetentny instruktor, właściwa osoba na właściwym miejscu. Ważne jest to, że chce nauczyć kursanta, a nie tylko wyciągnąć kasę za dodatkowe jazdy... Polecam, szkoła jazdy Trans, pan Robert.
26Kasia26

Postprzez Paula1992 » poniedziałek 14 listopada 2011, 23:18

Ja osobiście po zdaniu egzaminu już jeździłam w Elkrysie z panem Sebastianem ( były egzaminator) bo chciałam sprawdzić, czy przyciągają klientów na cenę, czy jakość...Ogólnie sobie trochę pogadaliśmy i pan Sebastian wydał mi się dobrym instruktorem, ma doświadczenie, wie na czym kursanci najczęściej oblewają, pokazywał jakieś tabelki gdzie zdawalność za 1 . razem ich szkoły wynosi ok. 60%. Nie wiem, ogólnie ze swojej strony mogę powiedzieć, że jestem zadowolona z tej jazdy
Paula1992

Postprzez Monika93 » piątek 18 listopada 2011, 00:12

Jestem po Elkrysie i już ponad 4 miesiące cieszę się zdaniem egzaminu za pierwszym razem :)
I to nie są żadne bajki... Okres kursu wspominam baaardzo miło :)
Pozdrawiam. Monika.
12/07/2011- Egzamin teoretyczny + praktyczny
15/07/2011- Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
20/07/2011- Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
Monika93

Powrót do Szkolenie kierowców