Dokończenie kursu.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Dokończenie kursu.

Postprzez Ukassiu18 » niedziela 09 października 2011, 14:37

Witam. Jakieś półtora roku temu(zaraz przed wakacjami 2010) wyjechałem z Warszawy nie kończąc kursu na prawo jazdy, miałem wyrobione wszystkie godziny teoretyczne plus ok 10 praktycznych. Czy teraz po powrocie(wracam za 2 tygodnie) bedę mógł dokończyc kurs bez żadnych dodatkowych opłat? Nie jestem jakoś wypisany jako kursant z ośrodka?? Dodam jeszcze ze mam zapłacone za cały kurs bodajze 1100zł wiec nie chciałbym zeby kasa przepadła, wole np, dokupic do tych 20 jazd jesli bedzie za mało dodatkowe.. Wiem zawaliłem nie informując przed wyjazdem o tym w osrodku, ale wyjazd był nagły...

proszę o pomoc.
Ukassiu18

Re: Dokończenie kursu.

Postprzez marta29087 » niedziela 09 października 2011, 15:38

najprościej będzie jeśli po prostu udasz się do tego ośrodka i wypytasz co i jak.
marta29087

Postprzez Ukassiu18 » niedziela 09 października 2011, 15:39

no jasne, wiadomo że tak zrobie po powrocie, ale chciałbym wiedzieć juz teraz, moze są jakieś przepisy czy coś...
Ukassiu18

Postprzez mk61 » niedziela 09 października 2011, 18:29

To, czy będziesz mógł ukończyć kurs po takim czasie zależy od umowy, którą podpisałeś z OSK. Ja na przykład w jednym OSK miałem napisane w umowie, że kurs muszę ukończyć w ciągu 8 tygodni.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez daghda » niedziela 09 października 2011, 18:48

Ukassiu18 napisał(a):no jasne, wiadomo że tak zrobie po powrocie, ale chciałbym wiedzieć juz teraz, moze są jakieś przepisy czy coś...

Zajrzyj do umowy ze szkołą a jak nic tam nie znajdziesz, złap za telefon i zadzwoń do szkoły - uważam, że oni będą bardziej pomocni, niż ekipa z forum.
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez Ukassiu18 » poniedziałek 10 października 2011, 00:24

No tak, ale żadnej umowy nie dostałem. I nie byłem o takim czymś jak termin w jakim muszę ukończyć egzamin poinformowany, wiec nie powinno być problemu.

sorry za nudzenie, pozdrawiam.
Ukassiu18

Postprzez Olin » poniedziałek 10 października 2011, 02:50

Spokojnie. Jeżeli tylko ten ośrodek jeszcze stnieje to dokumentacja twojego szkolenia powinna tam być i możesz dokończyć szkolenie.
Olin

Powrót do Szkolenie kierowców