ważność kursu

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

ważność kursu

Postprzez bykuuu12345 » niedziela 02 października 2011, 16:44

Witam , PJ zdawałem kilka razy i nie zdałem , zacząłem jakieś 3 lata temu i po kilku nieudanych dałem sobie spokój na jakiś czas , i teraz chciałbym spróbować raz jeszcze i chodzi o to czy ten kurs jest jeszcze ważny , widziałem w FAQ temat o ważnosći ale nie wiem czy to to samo o co mi chodzi . Tak więc czy mogę pójść do instruktora powiedzieć że chciałbym dokończyć PJ i wykupić np. kilkanaście godzin zdać teorie i iść na praktykę ? I chciałbym sie jeszcze zapytać jak to by było z tymi nowymi przepisami co wchodzą w życie w lutym chyba, czy zdawać bym musiał na nowych zasadach czy obecnych , nawet jak bym podszedł do egzaminu w marcu np.
bykuuu12345

Re: ważność kursu

Postprzez oskinstruktor » sobota 08 października 2011, 18:16

Kurs ważny jest na wieki wieków :)
oskinstruktor

Postprzez ella » sobota 08 października 2011, 19:53

...a w marcu zdawać będziesz na nowych zasadach
ella
Moderator

Postprzez Borys_q » sobota 08 października 2011, 21:28

Kurs ważny jest na wieki wieków

Z tym wieki wieków to akurat przesadziłeś:
§ 71. 1. Osoby ubiegające się o prawo jazdy lub pozwolenie oraz osoby ubiegające się o uprawnienia do egzaminowania kandydatów na kierowców i kierowców lub kandydatów na motorniczych i motorniczych, które ukończyły odpowiednie szkolenie w okresie od dnia 1 lipca 1998 r. do dnia wejścia w życie rozporządzenia, uznaje się za spełniające wymagania określone w:
1) § 5 ust. 1 pkt 1 lub 2 w stosunku do odpowiedniego rodzaju uprawnień - w przypadku osób ubiegających się o prawo jazdy lub pozwolenie;
2) § 47 ust. 1 pkt 1 lub 2 w stosunku do odpowiedniego rodzaju uprawnień - w przypadku osób ubiegających się o uprawnienia do egzaminowania.

Ale nie przejmuj się w ciągu 10 najbliższych lat raczej twojego kursu nie unieważnią

Tak więc czy mogę pójść do instruktora powiedzieć że chciałbym dokończyć PJ i wykupić np. kilkanaście godzin zdać teorie i iść na praktykę ?

Oczywiście jeśli zdasz egzaminy wewnętrzne to nie ma przeszkód.

Co do egzaminu tak jak Ella pisze zdajesz egzamin zgodny z przepisami obowiązującymi w dniu egzaminu.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez bykuuu12345 » niedziela 09 października 2011, 20:44

wielkie dzięki za odp pozdrawiam
bykuuu12345

Powrót do Szkolenie kierowców