brak wpisu do ewidencji kursantow

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

brak wpisu do ewidencji kursantow

Postprzez figusia » wtorek 06 września 2011, 23:52

witam, mam ogromny problem, wlasnie dowiedzialam sie, ze moj instruktor nauki jazdy nie wpisal mnie do ewidencji kursantow. kurs tak naprawde zaczelam w polowie maja, mam skonczona teorie i wyjezdzone 29 godzin [jutro 30 i 31], chcialam wiec ustalic termin egzaminu na przszly tydzie. okazalo sie jednak, ze nie figuruje w bazie kursantow i nie moge otrzymac zaswiadczenia o ukonczeniu kursu [wg ewidencji nawet go nie zaczelam] poinformowano mnie, ze do wpisu niezbedne bylo zaswiadczenie lekarsie [ktore uzyskalam 20 maja], ale ktore nigdy nie bylo ode mnie wymagane [nieswiadoma wszystkiego trzymalam je bezpiecznie u siebie z dowodami wplat i inna dokumentacja z kursu] jestem zalamana, nie wiem co mam robic, nie moge czekac 1,5 m-ca- jak mi sugerowano- do czasu mozliwosci wystawienia zaswiadczenia i zapisania sie na egzamin. prosze pomozcie, czy jest jakas szansa na wyjscie z tej sytuacji w czasie krotszym niz miesiac- dwa.
figusia

Re: brak wpisu do ewidencji kursantow

Postprzez adalberthus » wtorek 13 września 2011, 16:57

No to robiłaś kurs w jakiejś firmie " KRZAK ". Normalnie na kurs zapisuje się w biurze firmy, nie zapiszą jak nie dasz im, oprócz kasy, badań lekarskich ( chyba, że lekarz przychodzi na 1. zajęcia i robi badania na miejscu).
Po zapisie wystawia się kartę szkolenia i zaczyna uczestnictwo w szkoleniu teoretycznym, w ilości 30 godzin lekcyjnych. Szkolenie to jest na każdej lekcji odnotowywane przez wykładowcę i potwierdzane Twoim podpisem. Po skończeniu szkolenia teoretycznego, zaczynasz jazdę z instruktorem w ilości CO NAJMNIEJ 30 godzin zegarowych, które to są odnotowywane w tej samej karcie i potwierdzane Twoim podpisem. W nagłówku karty oprócz Twoich danych ( imię, nazwisko, pesel) podany jest też numer Twojej pozycji w rejestrze kursantów, oraz pieczątka szkoły. Bez tego numeru i pieczątki karta jest LEWA. Poradził bym Ci aby z tą kartą pójść do starostwa. Bo tą kartę powinnaś mieć cały czas ze sobą. A wpis w rejestr musi być dokonany w momencie zapisu.
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

Re: brak wpisu do ewidencji kursantow

Postprzez szerszon » wtorek 13 września 2011, 21:41

Niech teraz sami kombinują, jak wybrnąć z sytuacji.
Zapłacone ?
Dowody wpłat są ?
Karta przebiegu kursu z datami jazd i podpisami instruktora i Twoimi jest ?
szerszon

Powrót do Szkolenie kierowców