Badania lekarskie kat. C

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Badania lekarskie kat. C

Postprzez mk61 » środa 24 sierpnia 2011, 15:11

Costi napisał(a):
No właśnie też nie bardzo. Nie wiem, jak to u innych wygląda, ale u mnie i w 11 i w 12 widnieje taka sama data, czyli 5 lat po ukończeniu szkolenia (badania zrobione kilka dni po szkoleniu).

http://www.kwalifikacja-wstepna.pl/wpis ... _jazdy.php

To, że u Ciebie jest taka sama, nie znaczy, że u wszystkich.

Pozostaje pogratulować umiejętności czytania ze zrozumieniem... To, że Ty coś wygłaszasz, nie znaczy, że zawsze tak jest, dlatego się do tego odniosłem. Jak widać, chyba bezcelowo.
Costi napisał(a):Przeczytaj cały temat, to qwer0 twierdzi, że nie mogą być bezterminowe.

Może jednak Ty przeczytaj... Nie chcę się tłumaczyć za qwer0, ale według mnie jasno napisał, że "może, ale nie musi". Ty coś sobie doklejasz, żeby Twoje było na wierzchu. Tylko po co?
Costi napisał(a):Ja jakoś mam kat. C bezterminowo

Też miałem, a nawet D mam nadal. Mogę Cię dotknąć?
Costi napisał(a):Jeżeli ktoś spełnia odpowiednie warunki, to sponsorują mu PJ kat.C i KW.

Dlatego napisałem taki przymiotnik jak "niechętnie", co absolutnie nie oznacza "wcale". Podejrzewam, że każdy urząd ma swoje wytyczne dotyczące sponsorowania szkoleń i sam decyduje, jak zagospodarować przeznaczone pieniądze.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez qwer0 » środa 24 sierpnia 2011, 15:22

Przeczytaj cały temat, to qwer0 twierdzi, że nie mogą być bezterminowe.

Gdzie niby tak napisalem?? Oczywiscie, ze moga, ale nie musza.
Ja jakoś mam kat. C bezterminowo, więc próbuje mu udowodnić, że tak jest.

Nic mi nie musisz udowadniac, rowniez mam kat. C bezterminowo, ale jak to sie ma do calej dyskusji??

A dupa tam. :) Badania do KW muszą być zrobione przed uzyskaniem certyfikatu i tyle. Jeśli urzędnikowi coś nie pasuje, to niech się trochę podszkoli w swoim "fachu".

Ano widzisz, co WK to inaczej.
Na szkoleniu okresowym byl koles, ktory robil je 2 raz w ciagu miesiaca. Bo mu w WK powiedzieli, ze na kat. C musi miec jedno szkolenie, a na kat. D drugie. Mimo, ze przepisy stanowia, ze wystarczy jedno, to sie uparli, ze nie i koles naprawde uczestniczyl w 2 szkoleniach pod rzad.
Jednak urzedasow to sie nie ma co sluchac :/
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Costi » środa 24 sierpnia 2011, 17:48

Nic mi nie musisz udowadniac, rowniez mam kat. C bezterminowo, ale jak to sie ma do calej dyskusji??

A jeździsz zawodowo ? I widzisz, autor tematu będzie zatrudniony w transporcie i będzie musiał przechodzić badania co 5 lat czy chce czy nie. Więc co to za różnica czy lekarz mu wystawił na 5, 10, czy 56 lat orzeczenie skoro i tak przejdzie następne badanie za 5 lat, kumasz ? Bo mnie zaraz szlag jasny trafi....Jeżeli ktoś ma PJ kat.C 'hobbistycznie' to może mieć zarówno bezterminowo, a jak ma ograniczenia to może mieć terminowo ze względu na np. wadę wzroku.

Sory, ale ja jaśniej nie potrafię tego wytłumaczyć....

Ano widzisz, co WK to inaczej.

Tutaj WK nic nie ma do gadania. Zachęcam do lektury:
Art. 39j ust. 5 i art. 39k ust. 4 Ustawy o transporcie drogowym (Dz.U. z 2007 r. Nr 125, poz. 874, zm. Nr 176, poz. 1238 oraz nr 192, poz. 1381).
Art. 3 ust. 3 Ustawy z dnia 17 listopada 2006 r. o zmianie ustawy o transporcie drogowym oraz o zmianie ustawy - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. z 2006, Nr 235, poz. 1701).
Art. 39j ust. 5 i art. 39k ust. 4 Ustawy o transporcie drogowym (Dz.U. z 2007 r. Nr 125, poz. 874, zm. Nr 176, poz. 1238 oraz nr 192, poz. 1381).

Ale pewnie będzie to dla Ciebie 'za trudne' więc chociaż zerknij tu: http://www.wagaciezka.com/viewtopic.php?f=47&t=32159 i przestań pieprzyć głupoty.
Costi

Postprzez qwer0 » środa 24 sierpnia 2011, 18:29

I widzisz, autor tematu będzie zatrudniony w transporcie i będzie musiał przechodzić badania co 5 lat czy chce czy nie. Więc co to za różnica czy lekarz mu wystawił na 5, 10, czy 56 lat orzeczenie skoro i tak przejdzie następne badanie za 5 lat, kumasz ?

Z tego co widze, to kolega zalozyl watek, bo mu wlasnie zalezy na kwicie bezterminowym.

Sory, ale ja jaśniej nie potrafię tego wytłumaczyć....

Ja to wszystko doskonale rozumiem i wiem o tym, ale nie wiem co ma piernik do wiatraka i po co tyle tego produkujesz, skoro nie o to chodzi?
Autorowi tematu chodzi o badania na postawie pord, wyczytal, ze moze miec bezterminowe badania i takie by chcial, pyta sie czy da sie od tego odwolac, a Ty ciagle o tej jezdzie zawodowej.
Tutaj WK nic nie ma do gadania. Zachęcam do lektury:

Zachecam do odejscia od lektury i posmakowania zycia, odwiedz WK, to zobaczysz jak to wyglada w realu :D
Bo jak wygladala przepisy to wiem, bo to przerabialem.
i przestań pieprzyć głupoty.

Nic takiego nie czynie :P Za to Ty zacznij rozrozniac pojecia, bo Ci sie troszeczke myla.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Costi » środa 24 sierpnia 2011, 19:00

Autorowi tematu chodzi o badania na postawie pord, wyczytal, ze moze miec bezterminowe badania i takie by chcial, pyta sie czy da sie od tego odwolac, a Ty ciagle o tej jezdzie zawodowej.

Ale wytłumacz mi na h*j mu bezterminowe jak co 5 lat będzie musiał robić badania i wymieniać prawko ?

Zachecam do odejscia od lektury i posmakowania zycia, odwiedz WK, to zobaczysz jak to wyglada w realu :D
Bo jak wygladala przepisy to wiem, bo to przerabialem.

Z tym się nie zgodzę. To tak jakbyś przejechał człowieka i zaczął się tłumaczyć, że prokuratura w lublina ma w nosie prawo i Cie nie ukarze choć prokuratura w innym mieście zrobiłaby to. Urzędnicy w WK muszą się stosować do prawa i kropka. Jak jest w ustawie, że badania przed ukończeniem KW to przed.
Costi

Postprzez qwer0 » czwartek 25 sierpnia 2011, 16:31

Ale wytłumacz mi na h*j mu bezterminowe jak co 5 lat będzie musiał robić badania i wymieniać prawko ?

A skad to wiesz?
Autor nie napisal, ze przymierza sie do robienia KW. Na razie bedzie robil kurs i z tego co widze, zalezy mu na bezterminowym prawku.

Z reszta... Z mojej trony eot.

Z tym się nie zgodzę.

Z czym sie nie zgodzisz?? Ze panie w okienkach w WK sie nie znaja, ze robia wszystko po swojemu? Byles tam wtedy ze mna w WK gdy sie klocilem o swoje? To z czym sie chcesz niezgodzic??
qwer0

Postprzez Costi » czwartek 25 sierpnia 2011, 16:53

Z czym sie nie zgodzisz?? Ze panie w okienkach w WK sie nie znaja, ze robia wszystko po swojemu? Byles tam wtedy ze mna w WK gdy sie klocilem o swoje? To z czym sie chcesz niezgodzic??

Tu nie ma znaczenia, czy się znają czy nie. Przeczytałeś temat na forum wagaciezka.com gdzie był opis kilku ludzi, którzy wydali kilka tys na marne bo zrobili badania po egzaminie na KW ? Bez urazy, ale Ty masz swoje racje i nic do Ciebie nie dociera. Poczytaj akty prawne które Ci podałem. Przeczytaj też temat na forum wagaciezka.com to może zrozumiesz o co chodzi. Tu urzędnik nie ma nic do gadania, bo musi działać zgodnie z prawem. W takim razie może ja się udam do mojego WK i mi wbiją mi KW bez świadectwa na ładne oczy skoro wg Ciebie urzędnicy nie przestrzegają prawa ?

A skad to wiesz?
Autor nie napisal, ze przymierza sie do robienia KW. Na razie bedzie robil kurs i z tego co widze, zalezy mu na bezterminowym prawku.

Ty dalej nie rozumiesz czym jest Urząd Pracy ? Dlatego ma w nazwie Pracy bo pomaga ludziom ją znaleźć. Myślisz, że UP wyda 1,5k zł tylko po to, by ktoś miał kolejną literkę w PJ ? Czy to tak trudno zrozumieć ? Wytłumacz mi to, dlaczego UP ma w kogoś takiego inwestować ?
Costi

Postprzez qwer0 » niedziela 28 sierpnia 2011, 19:37

Ty dalej nie rozumiesz czym jest Urząd Pracy ? Dlatego ma w nazwie Pracy bo pomaga ludziom ją znaleźć. Myślisz, że UP wyda 1,5k zł tylko po to, by ktoś miał kolejną literkę w PJ ? Czy to tak trudno zrozumieć ? Wytłumacz mi to, dlaczego UP ma w kogoś takiego inwestować ?

To chyba Twoje wyobrazenie dzialania UP.
Ja UP znam z tej strony, ze np kurs na wozki widlowe realizowany przez UP trwa 2 lata.
Jak przystapisz, to musisz ukonczyc - inaczej musisz poniesc koszty.
Jesli chcesz ukonczyc ten kurs, to nie mozesz podjac pracy.
Ostatecznie i tak podejmujesz prace, w ktorej uprawnienia na wozki nie sa potrzebne. I kolko sie zamyka. Tak wyglada dzialanie UP.
W takim razie może ja się udam do mojego WK i mi wbiją mi KW bez świadectwa na ładne oczy skoro wg Ciebie urzędnicy nie przestrzegają prawa ?

Twierdze, ze urzednicy w WK czesto nie znaja prawa lub bardzo dziwnie interpretuja przepisy.
Przyklad - rejestrowalem auto. Zarejestrowano mi je dopiero w 3 okienku. Do kazdego okienka podchodzilem z tymi samymi dokumentami. W pierwszym okienku inspektorowi nie podobala sie faktura, w drugim okienku byl problem z pelnomocnictwem, w 3 okienku zarajestrowano mi auto bez najmniejszego problemu. Cala akcja trwala ok 1,5h, podczas jednego pobytu w WK w Lublinie na Leszczynskiego :D
Nie mam swoich racji, tylko mam doswiadczenie w zalatwianiu spraw w WK i wiem jak to wyglada.

Oczywiscie dalej sie mozesz z moimi doswiadczeniami nie zgadzac, tylko powiedz na jakiej podstawie? Byles tam? Widziales to?

Ale nie, Ty dalej piszesz o czyms zupelnie innym, co nie ma zadnego zwiazku z tym co ja pisze.
qwer0

Postprzez Piotrek92 » środa 07 września 2011, 20:22

Witam
Dzięki za zainteresowanie. Na razie nie zamierzam robić KW. Więc będę miał PJ C tylko dla siebie tzn będę jeździł w OSP. Mam jeszcze jedno pytanie dlaczego lekarze zaznaczają poszczególne kategorie skoro na dole jest napisane że badanie odbywa się w 2 grupach?
Pozdrawiam
Piotrek92

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców