Kategoria B1

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Jen » czwartek 04 listopada 2004, 17:37

hans napisał(a):Wiele osób uważa, że gdy pozwoli się na robienie prawa jazdy osobom w wieku 16 lat to na drogach zapanuje niewiadomo co. (...) I tu główna odpowiedzialność spoczywa na rodzicach - wydających zgodę lub nie na szkolenie. To Oni powinni podjąć decyzję, czy ich "pociecha" nadaje sie do tego, aby wyjechać na ulicę czy nie.

Nie tak dawno temu byłam nastolatką i nie wydaje mi się, żeby uzyskanie takiej zgody od rodziców było jakimś problemem. Myślę, że niewielu rodziców będzie się zastanawiać, czy mają wystarczająco odpowiedzialne dziecko. Nawet więcej – pewnie większość z nich uważa, że ich dziecko nadaje się na kierowcę.
Jak syn przyniesie rodzicom papierek do podpisu, to po prostu wyrażą zgodę i tyle.
Pozdrowienia! :-)
Jenka

Pierwsze podejście zaliczone 9 listopada 2004 r.
Jen

Postprzez Mmeva » czwartek 04 listopada 2004, 23:22

Moim zdaniem kiedys było od 17-stu i jakoś sie nie narzekało, nie demonizujmy tych 16-latków; jak sie niektórych posłucha to rzeczywiście ręce opadaja; ale taki przypadkom raczej to nie przejdzie z wiekiem.

Robilam prawko jak jeszcze było od 17 i zgoda była potrzebna, jeszcze nie slyszałam, żeby komuś rodzice nie podpisali; ale kto wie... Kazdy powinien się zastanowic, czy jego dziecko jest na tyle odpowiedzialne.
Mmeva

Postprzez Morton » piątek 05 listopada 2004, 09:45

Mmeva napisał(a):Robilam prawko jak jeszcze było od 17 i zgoda była potrzebna, jeszcze nie slyszałam, żeby komuś rodzice nie podpisali; ale kto wie... Kazdy powinien się zastanowic, czy jego dziecko jest na tyle odpowiedzialne.

Hmmm... Nie pamietam, zeby rodzice podpisywali mi jakas zgode...
pozdrawiam
Morton
IRC: #prawojazdy (wroclaw.ircx.net.pl)
Morton

Postprzez scorpio44 » sobota 06 listopada 2004, 01:07

Jen napisał(a):Nie tak dawno temu byłam nastolatką i nie wydaje mi się, żeby uzyskanie takiej zgody od rodziców było jakimś problemem. Myślę, że niewielu rodziców będzie się zastanawiać, czy mają wystarczająco odpowiedzialne dziecko. Nawet więcej – pewnie większość z nich uważa, że ich dziecko nadaje się na kierowcę.

Mmeva napisał(a):Robilam prawko jak jeszcze było od 17 i zgoda była potrzebna, jeszcze nie slyszałam, żeby komuś rodzice nie podpisali; ale kto wie...

Wygląda na to, że znowu się wyróżnię. :D:D Bo znałem ze dwie takie osoby, a oprócz tego kilka takich, które długo błagały rodziców o tę zgodę.
scorpio44

Postprzez Mmeva » sobota 06 listopada 2004, 01:19

Morton napisał(a):Hmmm... Nie pamietam, zeby rodzice podpisywali mi jakas zgode...

A to dziwne, skoro w 2001 była wymagana pewnie w 96 też; przecież niepelnoletni nie mogą sami podejmować takich decyzji, w końcu osoby w wieku 13-18 mają ograniczoną zdolność do czynności prawnych.
Mmeva

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców