Łódź

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Łódź

Postprzez Podtwoimurokiem » wtorek 15 lutego 2011, 16:33

Jestem teraz na etapie wybierania szkoły jazdy i przeglądam różne fora internetowe i jedno co rzuciło mi się w oczy to sposób reklamowania szkoły jazdy expert. Aż musiałam się zarejestrować i się tym podzielić. Wszystkie wpisy wychwalające tą szkołę pod niebiosa są skonstruowane w taki sam sposób. Mnóstwo, mnóstwo lukru, same pozytywy, żadnych wad i wychwalanie pod niebiosa niejakiego pana Bogdana. W każdym poście po kilka razy pojawia się jego imię, nazwa szkoły i jej adres. Dodatkowo często te elementy są podkreślone, pogrubione, napisane kursywą lub pokolorowane. I to nie tylko na tym forum, ale na każdym! Po kilkanaście bardzo podobnych wpisów od użytkowników z jednym postem. Takie reklamowanie swojej szkoły i siebie jest aż chamskie. Ja dzięki temu na pewno nie wybiorę szkoły Expert zwłaszcza, że opinie, które nie powielają powyższego schematu przeważnie są negatywne :/ Naprawdę, jeżeli już reklamujecie swoją szkołę to róbcie to z głową, albo po prostu bądźcie dobrzy to ludzie sami będą Was reklamować. To co robi szkoła expert i pan Bogdan jest poniżej poziomu. Chyba, że np. p. Bogdan za reklamowanie siebie daje dodatkowe godziny jazdy :D Tragedia

do Pani powyżej - zna tam Pani wszystkich bardzo dokładnie, rozumiem, że jest pani jedną z osób pracujących dla tej szkoły, o czym równiez świadczą pani wpisy, powielające schemat :)
Pani, która narzekała na szkołe expert, z tego co pisze, miała do tego pełne prawo. Zaczynanie jazd później i kończenie ich wcześniej jest karygodne! W końcu zapłaciła za ten czas, a 3 godziny, które jej wyszarpnięto to bardzo dużo. Swoją droga ja np. jako kursantka nie pozwoliłabym na skracanie czasu moich zajęć, za które płacę. Instruktor spóźnia się 20 minut, to 20 minut dłużej jeździmy. Jeżeli np. mam napięty grafik i nie mogę tego zrobić to odbieram te 20 minut winnym terminie. Kilka takich spóźnień instruktora i proszę o zdyscyplinowanie go albo o zmianę instruktora. Jeśli szkoła sprawę olewa to wyciągam kasę za jazdy, których jeszcze nie odbyłam i idę gdzie indziej! Pamiętajcie, że macie do tego prawo!

Ja waham się pomiędzy AGRĄ a EXTREME. Które polecacie? Obie szkoły mają dużo pozytywnych opinie, ale czy czymkolwiek się różnią? :)
Podtwoimurokiem

Re: Łódź

Postprzez michooo » środa 16 lutego 2011, 15:04

Agra czy extreme? Obie są dobre, ja uczyłem się w extreme i nie żałuję. Z resztą w dziale oceń OSK napisałem dłuższego posta o tej szkole. O Agrze słyszę same pozytywne opinie wśród znajomych, zdawalność wysoka, dobrzy instruktorzy, blisko szkoły plac manewrowy. Prawdę mówiąc też rozważałem Agrę idąc na kurs, ale poszedłem do extreme ze względu na to, że miałem bliżej i było taniej o jakieś 200zł. A szkoły są naprawdę porównywalnie dobre.
michooo

Powrót do Szkolenie kierowców