parkowanie

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

parkowanie

Postprzez basiek » niedziela 23 stycznia 2011, 19:10

Witam.
Jestem tu nowa i mam pytanie. Głupio mi o to pytać instruktora a za kilka dni mam egzamin: otóż w którą stronę mam wyjechać po zaparkowaniu przodem ?
basiek

Re: parkowanie

Postprzez piotrekbdg » niedziela 23 stycznia 2011, 19:19

Ależ pytać to żaden wstyd, w końcu mu za to płacisz;) Jeśli egzaminator nie powie inaczej to jedziesz tam, dokąd zmierzałaś przed parkowaniem, tzn że nie zawracasz.
piotrekbdg

Postprzez basiek » niedziela 23 stycznia 2011, 20:48

a na parkingu osiedlowym ? Wjeżdzam w to osiedle, parkuję np po prawej stronie to mam wyjechać tyłem w prawo czy w lewo ? Bo w prawo to wyjadę tyłem do ulicy .
basiek

Postprzez piotrekbdg » niedziela 23 stycznia 2011, 21:07

Nie bardzo mogę sobie to wszystko wyobrazić...najlepiej jak zapytasz, w którą stronę masz wyjechać, egzaminator na pewno Ci powie.
piotrekbdg

Postprzez alice_b » niedziela 23 stycznia 2011, 21:15

Na egzaminie miałam parkowanie przodem na osiedlu w Katowicach i najpierw włączyłam prawy kierunek ale szybko zmieniłam na lewy bo wyszło by mi że wyjadę tyłem do ulicy na co egzaminator powiedział że dobrze było. No więc wyjechałam i kazał mi jeszcze zawrócić na 3.
Zdałam egzamin 14 kwietnia 2011 roku !
alice_b

Postprzez BL_Lacertae » niedziela 23 stycznia 2011, 21:21

To proste.

Jak parkujesz po prawej, wycofujesz w prawo. Jak po lewej - wycofujesz w lewo. Pamiętaj, że parkujesz i po zadaniu masz kontynuować jazdę w kierunku w którym jechałaś przed parkowaniem.

Czasem dziwnie to wygląda, jak wjeżdża się na parking, który ma tylko jeden wjazd i wyjazd. Ale u mnie w mieście i tak stosują się wszyscy do powyższej zasady, a co robić dalej to decyduje egzaminator.

A tak w ogóle, to nie wstydź się pytać. Instruktor powinien spokojnie to wytłumaczyć.
BL_Lacertae

Powrót do Szkolenie kierowców