Kategoria A kilka pytań

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Kategoria A kilka pytań

Postprzez mzetka3 » środa 24 marca 2010, 17:27

Hej,
mam do was kilka głupich pytań ;]
1. Czy zostały już wprowadzone przepisy na kierowanie motocyklami od 24 r. ż.? Bo wydaje mi się że nie ale warto spytać ;)
2. Czy jak zacznę teraz kurs, a nie zdam prawa jazdy przed wprowadzeniem nowych przepisów to czy mogę zdawać egzamin nie mając ukończone 24 lat?

3. I taki pytanie z innej bajki ;) czy jest możliwość nauczenia się poprawnie jazdy na motorze i zdania egzaminu nie mając z nim nigdy oprócz kursów żadnego kontaktu? Jakby komuś udało się opowiedzieć jakąś swoją historię z początkami nauki na kursie byłbym wdzięczny. Ale prosiłbym o osoby które pierwszy raz usiadły na motor na kursie.
No i mając kat. B no to tak ogarnięcia (liźnięcia przepisów) na A.
mzetka3

Re: Kategoria A kilka pytań

Postprzez ks-rider » środa 24 marca 2010, 23:37

mzetka3 napisał(a):3. I taki pytanie z innej bajki ;) czy jest możliwość nauczenia się poprawnie jazdy na motorze i zdania egzaminu nie mając z nim nigdy oprócz kursów żadnego kontaktu? Jakby komuś udało się opowiedzieć jakąś swoją historię z początkami nauki na kursie byłbym wdzięczny. Ale prosiłbym o osoby które pierwszy raz usiadły na motor na kursie.
No i mając kat. B no to tak ogarnięcia (liźnięcia przepisów) na A.

No co Ty ? Aby jezdzic motocyklem i zadac egzamin trzeba zaczac majac 3 - 4 latka i skonczyc Uniwersytet Jagiellonski, lub conajmniej Politechnike.

A tak na serio, myslisz, ze wszyscy zaczynaja jezdzic przed kursem ?

:wink:
:wink:
ks-rider

Postprzez mzetka3 » czwartek 25 marca 2010, 10:28

Dzięki ks-rider :P Wiesz już jestem jeden semestr na polibudzie jeszcze trochę :D.
A i jeszcze zostały te dwa pierwsze podpunkty mam nadzieję że ktoś da radę odpowiedzieć :)
mzetka3

Postprzez mk61 » czwartek 25 marca 2010, 10:43

Dwa pierwsze punkty były omawiane swego czasu nawet po 2 razy dziennie. Radzę poszukać w takim szczególnym dziale.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez mzetka3 » czwartek 25 marca 2010, 16:08

Ok już znalazłem odpowiedzi ale jeszcze jedno pytanie czy jeżeli chcę zdawać kat. C i kat A to czy mogę zdawać teorię jednocześnie? Tak jak jest w przypadku kat. B+A ?
Pozdro ;)
mzetka3

Postprzez WOJO » czwartek 25 marca 2010, 17:34

mzetka3 napisał(a):Ok już znalazłem odpowiedzi ale jeszcze jedno pytanie czy jeżeli chcę zdawać kat. C i kat A to czy mogę zdawać teorię jednocześnie? Tak jak jest w przypadku kat. B+A ?
Pozdro ;)

Nic nie stoi na przeszkodzie - uczysz się 432 pytań z "A" i 192 pytań i "C" i rezolutnie podchodzisz do egzaminu, który w takim wypadku jest wydłużony o 25 minut ze standardowych 25 do 50. :)
Szczegóły w Dz.U. 2005 nr 217 poz. 1834 § 7.2
WOJO

Powrót do Szkolenie kierowców