Przeprowadzanie kursu "przewóz rzeczy".

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Przeprowadzanie kursu "przewóz rzeczy".

Postprzez mk61 » środa 22 lipca 2009, 13:18

Witam. Zastanawia mnie jedna sytuacja.

Niedawno (może tydzień, może dwa temu) pewien OSK otrzymał uprawnienia do przeprowadzania kursu "przewóz rzeczy". I teraz bardzo mnie ciekawi ten fakt. Ponieważ "era" tego kursu się już kończy, nadchodzi Kwalifikacja Wstępna, to po co oni teraz w to "wchodzą"? Zaznaczam, że ten ośrodek nie posiada ani jakiegoś zaawansowanego placu, ani jakiejś dużej sali przygotowanej do specjalnych szkoleń (co pewnie pomogłoby im się później dostosować do Kwalifikacji Wstępnej). Dodam, że nawet nie przeprowadzili jeszcze ani jednego takiego kursu - dopiero zbierają chętnych.

I teraz nurtujące mnie pytania:
Czy to nie jest jakiś "noworodek", dzięki któremu później mogłoby się okazać, że moje uprawnienia nie byłyby ważne?
Czy to im się opłaca? (Ta opłacalność nakręciła by wiarygodność, że jednak te uprawnienia byłyby później ważne.)
Czy jest możliwość, żeby później ten OSK podpisał umowę z innym, który organizowałby KW, a ten byłby "pośrednikiem"?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Duszek » środa 22 lipca 2009, 14:54

Kursy na przewóz rzeczy będą jeszcze organizowane przez rok, więc może im się to opłacać. Skoro Ośrodek ma uprawnienia (to na pewno można gdzieś sprawdzić, najprawodopobniej w Starostwie) to spokojnie można się zapisać.
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Postprzez mk61 » środa 22 lipca 2009, 19:59

Dziękuję Dobry Duszku. :)
A wie ktoś może, czy takie "pośrednictwo" między OSK jest możliwe? To znaczy, że ten jeden mały OSK może zainkasować pieniążki i wysłać kursanta do "zaprzyjaźnionego" innego OSK na Kwalifikację Wstępną?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Duszek » piątek 24 lipca 2009, 13:43

Jeżeli mają podpisane umowy między sobą to tak.
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Powrót do Szkolenie kierowców