Nauka testów.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez sara_rokitnica » środa 10 czerwca 2009, 20:53

ja się absolutnie nie uczyłam testów na pamięć- nawet jakbym chciała to bym nie potrafiła, bo już taki ze mnie człowiek, że muszę coś zrozumieć, żeby się tego nauczyć i myślę, że tak jest w gruncie rzeczy łatwiej i lepiej... jak już coś rozumiesz, to nie ważne jak będą sformułowane pytania i odpowiedzi i tak wybierzesz prawidłowe opcje :) dzięki temu wykonałam test jako pierwsza z grupy i bezbłędnie :) no i ma się później pewność, że będzie się wiedziało jak się zachować w danej sytuacji na drodze bo się zna i rozumie przepisy ;) a podobno znajomość i rozumienie przepisów to już połowa sukcesu na egzaminie praktycznym ;) więc całkowicie odradzam uczenie się tego na pamięć... 10 minut po teście już nie będziecie nic z tego pamiętać, a to się trochę mija z celem...
rozpoczęcie kursu- 13.01.2009r
zakończenie kursu- 13.03.2009r
teoria- 21.05.2009r : ZDANE :D
praktyka- 28.07.2009r: miasto (-)
II podejście- 18.09.2009r: miasto (-)
III podejście- 16.10.2009r: ZDANE!!! :D
pozdrawiam całą ABJ "Lanette" w Zabrzu :D
sara_rokitnica

Postprzez malllwiśka » środa 10 czerwca 2009, 22:03

Mam pytanko: bo wczoraj w ośrodku zakupiłam takie materiały do nauki na prawko, w tym są zawarte pytania egzaminacyjne dokładnie 490 zadań na abc, czy te pytania są takie same, identyczne na egzaminie,tylko z 490 losuje sie 18, mam na myśli ten nowy, ktory wczoraj wszedl w zycie??
malllwiśka

Postprzez mk61 » środa 10 czerwca 2009, 22:07

Nic się nie zmieniło w zakresie zadań teoretycznych!
Masz dobry zestaw. Pytania są takie same, jak na egzaminie, ale kolejność ich będzie pomieszana. Co mam na myśli? Mam na myśli to, że w testach do nauki jest jakaś "hierarchia", czyli kilka pierwszych pytań bodajże o prędkości, kilka następnych o skrzyżowaniach itp. itd. i ostatnie pytanie z pierwszej pomocy. Treść pytań jest taka sama. Odpowiedzi też mogą się różnić kolejnością, ale tego nie jestem pewny.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez canter » środa 22 lipca 2009, 00:30

Tak, kolejność jest celowo pomieszana, tym samym zmniejszając do absolutnego minimum prawdopodobieństwo wylosowania 2 takich samych zestawów
Impossible is nothing
canter

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców