easy__rider napisał(a):Na koniec : Temu kto odgadnie co ma wspólnego krzywa Gaussa z nauką jazdy, stawiam flaszkę gorzałki.
Znaczy jak, co ma? No to samo, co z inną nauką.[/quote]
No Tristan , to trochę za mało korelacji abyś flaszkę dostał... pokombinuj...
Po ilu godzinach kursant ma dostać zaświadczenie ? Ano po tylu aż będzie umiał w miarę poprawnie prowadzić samochód czyli od min 30 godzin aż do oo (nieskończoności). Należy oczywiście rozgraniczyć ilość godzin na zaświadczeniu, a ilością godzin faktycznie przez kursanta wyjeżdżonych (ukłon w stronę US). A egzamin praktyczny wewnętrzny bywa fikcją w bardzo dużej ikości szkół bez względu na wielkość autoszkoły.
Wierz mi Tristan to nie wielkość autoszkoły a fachowość i zaangażowanie instruktora może przynieść efekty w postaci nie tylko zdanego egzaminu na prawo jazdy, bo to jest początek drogi, ale w wyrobieniu prawidłowych nawyków , postawy kierowcy i poszanowania prawa.
100 % instruktorów z jakimi rozmawiałem o szkoleniu wyznaje zasadę " Uczę aby zdali egzamin"
Może nie nadaję się na instruktora nauki jazdy, ale ja uczę w myśl zasady "Uczę tak, bym nie bał się spotkać byłego kursanta na drugim końcu drogi"
I na koniec : kiedy zdałem wiele lat temu egzamin na prawo jazdy nasz instruktor zebrał nas wszystkich w sali i powiedział: "Kochani zdaliście dziś egzamin na prawo jazdy. Ale to nie jest prawo jazdy... dostaniecie pozwolenie na broń, i wielu z was tą broń sobie kupi. Pamiętajcie by nikt przez was nie zginął"
Pamiętam o tych słowach do dziś i będę pamiętał o nich i przestrzegał do końca życia jak również przekazuję je swoim kursantom