Obracanie kierownicą

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Obracanie kierownicą

Postprzez delling » sobota 13 czerwca 2009, 13:11

Witam!

Jestem tu nowy na tym forum, więc nie wiem czy w dobrym miejscu zamieściłem ten temat, ale liczę na dobre rady z waszej strony:) Dzisiaj mam już 9 godzin jazd za sobą i właśnie dzisiaj przyszedł na zastępstwo inny instruktor niż ten, z którym jeżdżę do tej pory. Pierwsze, na co zwrócił uwagę, to to że nie umiem w ogóle kręcić kierownicą, szczególnie na zakrętach. Pojechaliśmy na plac i wziął kierownicę i pokazywał mi jak właściwie powinno się ją chwytać i obracać podczas zakrętu. czułem się trochę głupio, bo on tyle razy mi to pokazywał, a ja nadal chyba tego nie umiem..Nie wiem może wy na tym forum napiszcie jak właściwie powinno się ją obracać podczas zakrętu.Instruktor opowiadał mi o jakiejś regule "przekładanki", że nie wolno rąk do środka kierownicy wsadzać, a ja dalej swoje..Powiedział mi żebym wziął sobie w domu pokrywkę i na pokrywce ćwiczył, ale nadal sam nie wiem. Proszę was o rady i proszę nie piszcie, bo wiem ze to jest strasznie glupie, ale prosze was o opis co gdzie sie kiedy daje rece odpowiednio, tak zeby mnie na egzaminie nie uwalili za taka glupote..
delling

Postprzez dariex » sobota 13 czerwca 2009, 13:17

dariex

Postprzez Nadzienie » sobota 13 czerwca 2009, 13:49

Nadzienie

Postprzez _MS » sobota 13 czerwca 2009, 14:38

Może się przyda:
http://expertia.pl/odziez-dziecieca/mat ... kierownica

To właśnie mój instruktor ;)

Polecam również pozostałe 6 materiałów.
31.03.2009 - teoria - pierwsze podejście - wynik pozytywny
02.06.2009 - praktyka - pierwsze podejście - wynik pozytywny
_MS

Postprzez delling » sobota 13 czerwca 2009, 15:17

Dzięki wielkie wszystkim! Już zajarzyłem, co robiłem źle - poprostu "doiłem krowę":D Mam prośbę do _MS: czy masz więcej takich filmików? Bardzo mi się to poboba, czy mógłbyś mi zapodać linki tutaj lub na priv:)? Do Nadzienie: super instrukcja operowania tą kierwnicą, czy masz takie podobne artykuły? Chyba więcej nauczę się tutaj z kompa, niż na lekcjach naprawdę:)
delling

Postprzez Nadzienie » sobota 13 czerwca 2009, 16:40

delling: Zapraszam na stronę- http://www.rspw.waw.pl/artykuly.htm . Porozglądaj się tam, może znajdziesz coś co Ci się przyda. :)
Nadzienie

Powrót do Szkolenie kierowców