HIERARCHIA ZNAKÓW Pamiętaj!!! Jeżeli z norm znaków, sygnałów i poleceń wynika różny sposób zachowania się, uczestnik ruchu zobowiązany jest do stosowania się w następującej kolejności:
*do poleceń i sygnałów dawanych przez osoby kierujące ruchem
*do sygnałów świetlnych
*do znaków drogowych
*do norm zawartych w przepisach drogowych
.
Miałam kilku instruktorów i akurat,co do tego nikt w nauczaniu się nie wyłamywał ,by reprezentować "inny schemat nauczania".
Ale może w podanym przez Ciebie przykładzie,była taka sytuacja:
4. Kierującemu pojazdem zabrania się:
1) wjeżdżania na skrzyżowanie, jeżeli na skrzyżowaniu lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy;
wjechałem na skrzyżowanie bez zatrzymania a mój "nauczyciel " powiedział że na egzaminie taki błąd równa się obalenie.
zaxsx może chodziło o taką sytuację na skrzyżowaniu....,że pomimo zielonego światła ,nie było miejsca do kontynuowania jazdy i dlatego miałeś się zatrzymać,by ocenić ową sytuację,a nie dlatego,że znak stop,był ważniejszy niż sygnalizator świetlny.A w każdym razie masz od tego nauczyciela,by dopytać,jak czegoś nie rozumiesz... :roll:
p.s. a swoją drogą,jak już poruszyleś jeden temat,to się tego trzymaj,bo za chwilę w wątku zrobi sie "mydło i powidło"i będziesz miał żal,jak moderatorzy wrzucą 'to"do kosza.... :cry:
Bo akurat auta egzaminacyjne ni jak mają się do tytułu rozpoczętego tematu.
Tu np. już rozpoczęty temat : :D
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... aminacyjne
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007