przez tom9 » piątek 05 grudnia 2008, 21:39
pozwole Ci pomoc bo siedze troche w temacie... wiec...
ZDZ w Katowicach
na zdjeciu widac mercedesa z tego co rozmawialem z instruktorem dowiedziaelm sie ze nie ma sensu sie uczyc na tym samochodzie z prostego powodu, nauka odbiega od rzeczywistosci tj widac kola w lusterku, manewry na tym samochodzie sa latwiejsze problem przychodzi gdy dostajemy egzaminacyjnego man'a. Szkola posiada rowniez man'a ktory jest wlasnoscia instruktora i tylko podnajmuje go szkole. Bedzie ci kazal jak najwiecej jezdzic na placu by jak najmniej spalic. Jezdzi sie troche mercedesem troche man'em ale nie ma podzialu tyle godzin na tym tyle na tym. Man jest bardzo podobny jak na egzaminie tylko ze DMC 12t a na egzaminie jest DMC 10t Ich plac manewrowy to po prostu porazka. Maja go za biblioteka slaska bedziesz parkowal miedzy osobowkami ktore stawiaja klienci idacy na zakupy do Belga.
Ogolnie jak dla mnie porazka do tego trzeba czekac az zbierze sie grupa nie da rady zaczac kiedy sie chce. Samochod MAN w b.dobrym stanie.
pozwole sobie hurtem...
OSK Kliś Katowice oraz C.S.K.S.M Katowice to jedno i to samo...
dlaczego ? jesli pojdziesz do CSKSM wysla cie i tak do klisia taka o to umowe maja miedzy sobia. CSKSM maja tylko szkolenie na B reszta jest podnajmowana do kogos innego, wykorzystuja po prostu to ze sa dosc znana szkola w dobrym miejscu i wiele ludzi do nich przychodzi.
Klis, ja robilem tam i jestem zadowolony. Samochod maja jeden man'a takiego jak na egzaminie, stan oceniam na dobry troche gorszy od tego co w ZDZ. Jazdy na miescie i na placu. Plac duzy, na placu znajduja sie tylko osoby ktoe sie ucza badz instruktorzy a to dlatego ze jest troche na zadupiu za lasem na ligocie. Teoria przebiega bardzo szybko (2-3 dni) Praktyka rowneiz idzie nie zle ale oczywiscie zalezy ile czasu posiadasz. Im samym zalezy bys jak najszybciej skonczyl. Jesli chcesz cos wiecej wiedziec o tej szkole to pytaj moge smialo odpowiedziec i pomoc.
ELMAK Chorzów
Dla mnie Chorzów to juz za dalego nie mam pojecia nic o tej szkole. Pierwsze co sie rzuca w oczy to samochod... VOLVO a jak wiadomo na egzaminie jest Man 10-163.
pozwole wypisac jeszcze dwie szkoly ktore zajmuja sie szkoleniem w naszej okolicy...
Chrzanowscy w Tychach, mało wiem ale troche sie interesowalem gdy szukalem odpowiednej szkoly. Z tego co da sie zauwazyc na pewno sa ukierunkowani pod szkoleniem na duzych samochodach nie jest to jakis tam dodatek do kat. B maja autobus, ciezarowke i tira. Duzy ogordzony plac na czułowie. Jakie sa samochody i w jakim staniu trodno mi powiedziec z tego co wiem to sa niebieskie :wink: Minus ? Tychy, a miastem egzaminacyjnym sa katowice z tego co wiem Chrzanowscy nie raz jezdza do katowic bo ich tam widuje ale to jest strata jakies godziny na dojazd.
Wszołek Mysłowice w skrócie, rupcie, rupcie i jeszcze raz rupcie. Ogolnie z tego co slyszalem wiele ludzi nie poleca o manie egzaminacyjnym mozesz zapomniec.
To chyba tyle jak chcesz wiedziec cos wiecej o danej szkole to pytam jak bede znal odpowiedz, to oczywiscie pomoge.
Zycze powodzenia w wyborze dobrej szkoly.
Pozdrawiam
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)
[i]specyficzne podejście do życia[/i]