Rozpoczęcie kursu w szkole średniej

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Rozpoczęcie kursu w szkole średniej

Postprzez Bendix » piątek 28 grudnia 2007, 18:20

witam
jako że chodzę do szkoły samochodowej mam do wykorzystania
w szkole kilka godzin jazd i teorii
podobno zostanie to uwzględnione przy zapisaniu się na kurs do innego ośrodka i będę miał już zaliczone te godziny, tylko problem polega na tym że podobno prawo jazdy można zacząć 3msc przed 18
urodziny będę miał dopiero 9 lipca a kurs w szkole zaczynam 9 stycznia
czy w takim przypadku zostaną zaliczone te godziny? czy od razu po wyjeżdżeniu tych godzin w szkole, będę mógł się zapisać na normalny kurs?

pozdrawiam.

mam jeszcze pytanie dotyczące dowodu osobistego:
mam zamiar wyrobić go teraz, a więc będzie to dowód tymczasowy
czy będę normalnie mógł zdawać prawko na tym dowodzie?
Bendix

Postprzez malik » sobota 29 grudnia 2007, 14:33

co do dowodu to tak :) bo tymczasowy różni się od normalnego tym, że ma krótszy okres ważności. A po ukończeniu pełnoletności tak jak i przed tym jest normalnym dokumentem tożsamości. Niestety co do pytania o kurs nie jestem w stanie odpowiedzieć.
12.01.2008 - I bitwa pod WORD Jastrzębie... - wygrana stronnictwa Malika!
(2008-01-15) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2008-01-21) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie - odebrane :D nabijam pierwsze kilometry :)
malik

Postprzez Maciejo » wtorek 08 kwietnia 2008, 21:57

Moim zdaniem (po rozmowie z znajomymi ktorzy chodza do takiej szkoly takze) noto w szkole mozesz zrobić pełen kurs (najczesciej za o wiele nizsza cene niż w normalnym OSK). Rozpoczyna sie on wlasnie rownoczesnie dla wszystkich (nie istotne ile masz jeszcze miesiecy do 18 ). Po zakonczeniu wszytskiego i osiagnieciu wymaganego wieku (17 lat i 9miesiecy) mozesz juz normalnie wziasc zaswiadczenie i isc zapisac sie na kurs. Przynajmniej moi znajomi tak mieli. Nie wiem czy o to zupelnie ci chodz bo piszesz o tak jakby jazdach doszkalajacych. Lepiej dopytaj sie nauczycieli. pozdrawiam
Maciejo

Powrót do Szkolenie kierowców