Nowy egzamin kat. A ?!

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Nowy egzamin kat. A ?!

Postprzez martix » wtorek 08 stycznia 2008, 18:58

Byłem dzisiaj z kolegami na ich zajęciach praktycznych. Spytałem się ile kosztuje kurs kat. A itp. W pewnym czasie powiedział mi, że teraz będzie można zdawać na kat. A ale z podziałem na pojemność silnika (do 250ccm,do 500ccm i 500ccm-). Troszkę mnie to zdziwiło. Nie słyszałem, żeby coś takiego wprowadzili (może za mało się tym interesowałem). Według mnie jest to dziwne bo to tak jakby było z samochodem np. (do 2000ccm, do 5000ccm). Bezsens. Z resztą jak ktoś chce mieć swój pierwszy motor to nie kupuje "potężnego potwora". Także robienie na coraz wyższe pojemności to wydatek nie mały. Chciałem się zapytać czy to prawda bo chce wyrobić kat. A ale szkoda czasu/pieniędzy na pchanie się w robienie wszystkich (500- podobno od 24 roku życia ja mam 18 :( )
Kierowca:
kat. B od 11.12.07r.
kat. A od 21.05.08r.
martix

Postprzez barylkaq » wtorek 08 stycznia 2008, 21:30

nie wiem czy to prawda, ale jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze, byc moze to kolejny sposob na wyciąganie kasy od ludzi.
prawko B, C, C+E !!!
barylkaq

Re: Nowy egzamin kat. A ?!

Postprzez ella » wtorek 08 stycznia 2008, 22:04

martix napisał(a): W pewnym czasie powiedział mi, że teraz będzie można zdawać na kat. A ale z podziałem na pojemność silnika (do 250ccm,do 500ccm i 500ccm-).

Twój instruktor czytał coś .....ale chyba niezbyt dokładnie i chyba nie spojrzał na daty ani do obowiązujących obecnie Rozporządzeń :D
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... +kategorie

Śledzę wszystkie zmiany w przepisach (bo muszę) na bierząco i nic takiego na razie nie nąstąpi.
ella
Moderator

Postprzez martix » środa 09 stycznia 2008, 00:27

To dobrze :D Bo to byłoby głupie. Czyli mam rozumieć nie uchwalono tego czegoś?
(BTW to nie był mój instruktor tylko moich kolegów, ja tylko tak sobie przyszedłem :) )
Kierowca:
kat. B od 11.12.07r.
kat. A od 21.05.08r.
martix

Powrót do Szkolenie kierowców