przez LeszkoII » poniedziałek 16 grudnia 2019, 08:30
przez ks-rider » poniedziałek 16 grudnia 2019, 11:05
LeszkoII napisał(a):Moim zdaniem nie powinno być karane proponowanie łapówki komukolwiek, a wręcz odpowiednio nagradzane, o ile prowokacja dojdzie do skutku i zostanie ujawniona. Policjant tudzież inny urzędnik powinien mieć świadomość, że w przypadku udowodnienia przyjęcia przez niego łapówki, osoba proponująca korzyść majątkową zostanie uprzywilejowana a nie ukarana.
przez Radhezz » wtorek 17 grudnia 2019, 11:36
Jak kiedyś sobie kupię auto wyprodukowane po 2022r to pierwsze co będzie mnie interesowało to wypier..lenie tego szajsu z wozu. Jeśli temat okaże się trudniejszy do ogarnięcia, to trzeba będzie użyć zagłuszacza sygnału GPS w okolicy anteny - efekt będzie ten samszofer80 napisał(a):sprawa chyba jest już przesądzona? pomimo licznych głosów sprzeciwu Unia jednak postawi na swoim. inteligentne ograniczniki prędkości w każdym nowym aucie od 2022 roku.
https://moto.rp.pl/tu-i-teraz/23655-uni ... -predkosci
to dobry pomysł, nie czytałem tego wcześniej ale jest dokładnie to czego bym oczekiwał poza tym nieszczęsnym gps-em. spięcie w większy system oznacza siłą rzeczy inwigilację rządową na podstawie tajnych rozporządzeń. odczyt powinien być tylko optyczny i radiowy ze znaków drogowych. najlepsza jest czarna skrzynka i rozliczanie kierowcy z ilości przekroczeń prędkości.
przez gumik » wtorek 17 grudnia 2019, 15:18
Radhezz napisał(a):Nie, im chodzi o stworzenie mechanizmu weryfikacji tożsamości użytkowników sieci dzięki któremu jak za parę lat użytkownik "szofer80" napisze na forum "Jarek to <&%#$@>, <&%#$@> PiS" to za 3 godzinki go odwiedzą smutni panowie kominiarze
Radhezz napisał(a):(...) sejm w którym poważnie rozważano wprowadzenie edukacji seksualnej od 6 roku życia (w tym naukę masturbacji)(...)
przez szofer80 » wtorek 17 grudnia 2019, 17:04
przez Cyryl » wtorek 17 grudnia 2019, 18:26
LeszkoII napisał(a):Moim zdaniem nie powinno być karane proponowanie łapówki komukolwiek, a wręcz odpowiednio nagradzane, o ile prowokacja dojdzie do skutku i zostanie ujawniona...
przez s4lc » czwartek 19 grudnia 2019, 18:25
przez szofer80 » sobota 04 stycznia 2020, 15:17
przez yorki » sobota 04 stycznia 2020, 18:12
s4lc napisał(a):tylko zaostrzenie kar i dostosowanie ich do zarobków spowoduje że kierowcy zdejmą nogę z gazu, dla mnie nie, jeśli podróżuje się po świecie to widać gdzie w jakich krajach kierowcy respektują przepisy a gdzie nie, jak wjeżdżasz do Szwajcarii, Hiszpanii to zaraz wszyscy jadą zgodnie z przepisami, to dosłownie widać
przez ks-rider » sobota 04 stycznia 2020, 20:22
s4lc napisał(a):tylko zaostrzenie kar i dostosowanie ich do zarobków spowoduje że kierowcy zdejmą nogę z gazu, dla mnie nie, jeśli podróżuje się po świecie to widać gdzie w jakich krajach kierowcy respektują przepisy a gdzie nie, jak wjeżdżasz do Szwajcarii, Hiszpanii to zaraz wszyscy jadą zgodnie z przepisami, to dosłownie widać
szofer80 napisał(a):wielu nic sobie nie robiło z nakładanych kar. na lokalnym portalu czytam od dawna sytuacje z zatrzymaniami do kontroli w dużej mierze recydywy, która zawsze w jakiś tam sposób miała zatargi z prawem i orzeczone zakazy prowadzenia.
yorki napisał(a):Wizja utraty prawa jazdy jest wg mnie najbardziej dotkliwą karą.
przez szofer80 » sobota 04 stycznia 2020, 21:40
przez szofer80 » środa 08 stycznia 2020, 14:17
przez gumik » środa 08 stycznia 2020, 17:26
przez szofer80 » środa 08 stycznia 2020, 18:49
przez LeszkoII » czwartek 09 stycznia 2020, 05:56