Henq napisał(a):bez sensu to jest twoja chora wizja: słowa po przecinku z drugiego zdania przepisu dotyczą całego przepisu
jak bardzo trzeba być na bakier z j. polskim żeby takie bzdury wypisywać? i taki ktoś ma maturę? żenada
A czego dotyczą ? To że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to już udowodniłeś( jedyna rzecz, jak ci sie udała).
których nie ogarniasz, słowa pisanego prostego polskiego nie ogarniasz - ja pierdziu chłopczyku ogarnij się
Powtórzę...to bełkot. Pisz na trzeźwo. Bredzisz o czymś bez sensu, a powodem jest brak zrozumienia jednego punku w przepisie.
NIE - patolu jeden to twoja chora interpretacja twojego chorego PORD!!!
W przepisie masz wyraźnie:
Czyli dalej udowadniasz, że nie rozumiesz tego co czytasz. Jśli znak jest powtórzeniem to w pierwszej kolejności musi być po prawej lub nad. Ale to szczegół. Jak to się ma do D-1 i zakresu jego obowiązywania ? Jakiś przepis szczególny posiadasz ?
mi jest obce? patologio języka polskiego masz jak byk napisane DROGA Z PIERWSZEŃSTWEM więc masz definicję drogi i masz definicję pierwszeństwa połącz sobie a nie perfidnie manipuluj!!!
Jest ci bardzo obce. Na jakiej podstawie połączyłeś sobie drogę z drogą z pierwszeństwem ? Usłużnie podpowiadałem ci z "łamanym pierwszeństwem"- złudna nadzieja,że cokolwiek pojmiesz.
Masz D-1 i paragraf 2.1. Idący po chodniku ma się stosować do D-1 ?
wszystko masz powyżej
potrafię i nie raz to robiłem i nie raz będę to robił za cienki jesteś w uszach
Gdzie ? Trochę bezmyślnego bełkotu. Nie widzę żadnej podstawy prawnej. Na razie widzę kolejny element potwierdzający twój kompletny brak czytania ze zrozumieniem.
a to B-20 nie wystarcza? musi być D-1?
ależ perfidna manipulacja przypomnieć ci twoje wypowiedzi na temat D-1?
D-1 nie stawia się w ..wiadomo kiedy...( chociaż możesz tego nie wiedzieć).Proszę przypomnij.
czy zacytować ci sposób oznakowywania skrzyżowań ? Czy doczekam się tego przepisu, gdzie pieszy poruszajacy sie drogą z pierwszeństwem ma dla siebie znak ?
w def B-20 jest na temat jezdni czy drogi? analfabeto czytaj!
No czytam i cytuję.
2. Zatrzymanie powinno nastąpić w wyznaczonym w tym celu miejscu, a w razie jego braku - w takim miejscu, w którym kierujący może upewnić się, że nie utrudni ruchu na drodze z pierwszeństwem.
i następny...
Przebieg linii bezwarunkowego zatrzymania wyznacza się wzdłuż krawędzi jezdni z pierwszeństwem, a w przypadku występowania linii krawędziowych na jezdni z pierwszeństwem - wzdłuż tych linii.
Czy dotarło, gdzie się maluje linię bezwarunkowego zatrzymania ? Przed drogą czy przed jezdnią drogi z pierwszeństwem ?
BTW... to nie
def B-20
dla ciebie skończył się na B-20 i linii P-12 olać pieszych olać przejście znaki nad ustawą, własny SZPORD
W stosunku do pieszych jest D-6. Ale ten znak nie ma nic wspólnego ze znakami określającymi pierwszeństwo przejazdu. Inaczej rozjeżdżałbyś pieszych na przejściu, bo masz D-1
No popatrz..masz dwa znaki...który ważniejszy ?
I znowu trzeba ci podać przepis, na który ty bezmyślnie bez zrozumienia się powołujesz.
2)drodze podporządkowanej - rozumie się przez to drogę oznakowaną jako droga podporządkowana, na której kierujący zbliżający się do skrzyżowania jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa kierującym zbliżającym się do skrzyżowania drogą oznakowaną jako droga z pierwszeństwem;
pieszy to kierujący według ciebie ?
Ja pierdziu ależ ty masz braki chłopczyku
Ja ? to ty nie potrafisz zrozumieć, co oznacza "wzdłuż krawędzi jezdni drogi z pierwszeństwem"
Czyli droga z pierwszeństwem to nie droga
ależ ty się pogrążasz w swoim świecie
Za głupi jesteś, aby to zrozumieć. Jeszcze raz...."łamane pierwszeństwo" Przebieg pierwszeństwa na T-6 jest obrazem drogi z definicji ustawowej ? Usiłujesz przypisać pierwszeństwo do definicji drogi i wychodzą ci bzdury, że wszyscy uczestnicy ruchu na każdej z części drogi mogą się stosować i egzekwować swoje pierwszeństwo. A to już jest idiotyzm. Dlatego ci podałem paragraf 2.1, którzy to uczestnicy ruchu są zobowiązani.
no to ustalmy fakty: pieszy przechodzi przez jezdnię wiec ścierścion go rozjeżdża bo miejsce zatrzymania jest dalej?
Czyli uczestnik ruchu na drodze z pierwszeństwem nie ma pierwszeństwa
- ciekawe
Czy pierwszeństwo pieszego przechodzącego przez jezdnię na PdP wynika z B-20, czy A-7 dla kierującego, czy ze znaku D-6 i Art 26 ? Odwracając sytuację, kierujący na drodze z pierwszeństwem( czyli nie ma B-20) to już może jechać ? Gdzie A-7 lub B-20 dla pieszego ? Czyli dalej nie rozumiesz przepisu na który sie powołałeś.
żebyś się nie wymigał od swoich chorych wizji to nadal czekam na twoje wyjaśnienie dlaczego na skrzyżowaniu uważasz że nie ma drogi z pierwszeństwem skoro B-20 mówi że jest
A czy ja napisałem, że nie ma drogi z pierwszeństwem ? Możesz to zacytować ?
Naprawdę jesteś porażająco bezmyślny. Nie masz bladego pojęcia o zakresie obowiązywania znaków dotyczących pierwszeństwa przejazdu. Nie odróżniasz ogólnego pojęcia uczestnika ruchu od kierującego. To naprawdę jakiś defekt i ułomność umysłowa, że masz z tym aż taki problem.