przez Samantha94 » wtorek 07 listopada 2017, 01:30
przez kolezankafilizanka » wtorek 07 listopada 2017, 19:40
Samantha94 napisał(a):okazało sie że instruktor nie nauczył mnie parkowania równoległego.. kierownik tejże nauki jazdy powiedział ze musze dokupić 10 dodatkowych godzin.. pytanie moje brzmi : czy mam płacić za te dodatkowe godziny czy też oni powinni dać mi za darmo te godziny bo to wina instruktora???
przez gumik » wtorek 07 listopada 2017, 19:45
§ 5. 2. Szkolenie: 1) podstawowe – przeprowadza się zgodnie ze szczegółowym programem szkolenia dla osób ubiegających się
o uprawnienia do kierowania pojazdami silnikowymi, motorowerami lub tramwajami, który jest określony
w załączniku nr 1 do rozporządzenia;
II. Szczegółowy program szkolenia praktycznego na placu manewrowym i w ruchu drogowym dla osób
ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami silnikowymi i motorowerami
2.13 - parkowanie równoległe
przez Samantha94 » wtorek 07 listopada 2017, 23:24
przez oskbelfer » środa 08 listopada 2017, 13:59
przez Blacksmith » środa 08 listopada 2017, 21:43
przez AMP » poniedziałek 13 listopada 2017, 11:57
przez Blacksmith » poniedziałek 13 listopada 2017, 12:29
AMP napisał(a): Poza tym, chyba jest coś w przepisach, że jak już masz prawko, to taka zwykła szkoła nie może cię uczyć, tylko specjalne ośrodki doszkalania kierowców.
przez Samantha94 » poniedziałek 13 listopada 2017, 14:15
AMP napisał(a):Na kursie nie miałam parkowania skośnego... bo przy ośrodku egzaminacyjnym nie ma takich miejsc, gdzie tak można zaparkować.
Oczywiście zrobiliśmy z 1-2 parkowania ukośne, (mam takie miejsce w garażu, więc przetestowaliśmy jak to się robi).
Parkowanie równolegle wychodziło mi bez większych problemów małym Hyundaiem, a teraz moim szerokim autem... nie zawsze
Skoro zdałaś, to obejrzy sobie filmiki w necie, poproś kogoś doświadczonego z rodziny, by ci asystował i własnym autkiem próbuj!
Walka ze szkołą poza nerwami, które nie są pomocne przy kierowaniu, niewiele pomoże. Poza tym, chyba jest coś w przepisach, że jak już masz prawko, to taka zwykła szkoła nie może cię uczyć, tylko specjalne ośrodki doszkalania kierowców.
przez Blacksmith » poniedziałek 13 listopada 2017, 15:55
Samantha94 napisał(a):a czy ktoś powiedział że ja mam prawko?? Poza tym skoro szefowa psi na egzaminie wewnętrznym kazała mi tak zaparkować to chyba jest to ważne
przez AMP » poniedziałek 13 listopada 2017, 16:42
przez ks-rider » poniedziałek 13 listopada 2017, 23:51
przez szerszon » wtorek 14 listopada 2017, 00:27
Na "małpę" 5 minut.AMP napisał(a): Nie potrzebujesz 10h by nauczyć się równolegle parkować, jeżeli trafisz na dobrego instruktora to starczą ok. 2h..
przez AMP » wtorek 14 listopada 2017, 10:46
szerszon napisał(a):Na "małpę" 5 minut.AMP napisał(a): Nie potrzebujesz 10h by nauczyć się równolegle parkować, jeżeli trafisz na dobrego instruktora to starczą ok. 2h..
przez szerszon » wtorek 14 listopada 2017, 10:58
U mnie jest tylko jeden element. Nie ma więc co odbiegać. Póki kursant nie nauczy się co to jest kąt 45 stopni pozostaje małpa.AMP napisał(a):
Triki na początek są dobre, bo pozwalają nauczyć się schematu, ale wystarczy by jeden element odbiegał od schematu i cały manewr do du**.