przez prizers » piątek 06 czerwca 2014, 14:53
przez Tensor » piątek 06 czerwca 2014, 16:34
przez makaroni » piątek 06 czerwca 2014, 16:54
przez samotnyGeorge » piątek 06 czerwca 2014, 20:53
prizers napisał(a):ja zrobiłem stop bezwarunkowy baba stała z lewym kierunkiem chcac wjechać na drogę podporzadkowaną , stoje czekam ona gada przez telefon w koncu pojechałem i egzaminator powiedział ze powinienem zrobic bezwzględny STOP gdzie go wykonałem i czekam az ruszy nie rusza wiec pojechałem
Tensor napisał(a):Trzeba było poczekać, aż babsko łaskawie ruszy dupę autem. Słusznie Cię oblał.
przez Anett » piątek 06 czerwca 2014, 21:31
przez Makabra » piątek 06 czerwca 2014, 21:33
prizers napisał(a):siema , miałem dzisiaj egz praktyczny robiłem parkowanie równoległe wlączylem źle kierunkowskaz zamiast lewy to prawy była to druga próba
egzaminator 3 razy powtorzył ze egzamin jest NEGATYWNY ale jedzeiym dalej
Anett napisał(a):Słusznie, ona miała pierwszeństwo a to że nie jechała tylko stała nie miało znaczenia. Miałeś obowiązek jej ustąpić pierwszeństwa- ruszyłeś no to sory.
przez samotnyGeorge » piątek 06 czerwca 2014, 21:42
Anett napisał(a):Słusznie, ona miała pierwszeństwo a to że nie jechała tylko stała nie miało znaczenia. Miałeś obowiązek jej ustąpić pierwszeństwa- ruszyłeś no to sory.
przez lith » piątek 06 czerwca 2014, 21:53
przez jasper1 » piątek 06 czerwca 2014, 21:57
prizers napisał(a): powiedział ze powinienem zrobic bezwzględny STOP
przez ks-rider » piątek 06 czerwca 2014, 22:12
prizers napisał(a):ja zrobiłem stop bezwarunkowy baba stała z lewym kierunkiem chcac wjechać na drogę podporzadkowaną , stoje czekam ona gada przez telefon w koncu pojechałem i egzaminator powiedział ze powinienem zrobic bezwzględny STOP gdzie go wykonałem i czekam az ruszy nie rusza wiec pojechałem
przez mrzbyslawa1447 » poniedziałek 09 czerwca 2014, 11:24
przez samotnyGeorge » poniedziałek 09 czerwca 2014, 20:30
przez ks-rider » poniedziałek 09 czerwca 2014, 21:24
samotnyGeorge napisał(a):Gdyby nie to, że egzamin oblałeś już wcześniej, za tę sytuację mógłyś się odwoływać.
Chciałbym zobaczyć jak egzaminator argumentuje że wymusiłeś pierwszeństwo na stojącym pojeździe.
przez samotnyGeorge » poniedziałek 09 czerwca 2014, 21:31
ks-rider napisał(a):Zdajacy wybral opcje przejazdu przed pojazdem ktory ma pierszenstwo czyli zademonstrowal, ze niezna nawet prostej znajomosci najlatwiejszego z przepisow o pierszenstwie z prawej strony.
przez sankila » wtorek 10 czerwca 2014, 00:09
Zdający ruszył, widząc, że uczestnik ruchu stoi na środku skrzyżowania i rozmawia przez telefon, a ponieważ zna przepisy, więc wie, że pojazd nie staje na środku skrzyżowania bez powodu, a tym bardziej kierujacy nie odbywa pogawędek towarzyskich. Istnieje tylko jedno racjonalne uzasadnienie - pojazd się zepsuł, a kierujący wzywa pomoc. W tej sytuacji zdający ma prawo jechać, a w razie problemów ze strony egzaminatora - odwołać się od decyzji.ks-rider napisał(a):Zdajacy wybral opcje przejazdu przed pojazdem ktory ma pierszenstwo czyli zademonstrowal, ze niezna nawet prostej znajomosci najlatwiejszego z przepisow o pierszenstwie z prawej strony