aaltonen napisał(a):Bo nie napisali. A to że ty sobie wymyślasz, to mnie nie obchodzi.
NIczego sobie nie wmawiam tylko wklejam surowy tekst, żebyś zajarzył w końcu do przepisów. Uzasadnij, że na podstawie dyspozycji ze "170-tki" P-8e różni się od P-8a

Śmieszne jest to, że P-8e umieszczony na wlocie skrzyżowania dotyczy przejazdu przez skrzyżowanie, a
rzekomo P-8a już nie

Czym sobie na taką wyjątkowość zasłużył, Panie aktorze mizernie odgrywający rolę eksperta MZD w Kostrzynie ? Podałem przepisy ogóle odnośnie znakowania wlotów, podałem przykład szczegółowy dla P-8. Lipa co nie
aaltonen napisał(a):Leszko nie wymyślaj. Znaki te dotyczą miejsca w którym możliwy jest ruch wynikający z dyspozycji strzałek. Może to być najbliższa jezdnia, może to być np. miejsce w którym kończy się pas na którym są umieszczone strzałki.
Kiedy najbliższa jezdnia a kiedy całe skrzyżowanie? - wypisz mi receptę. Nie mieszaj w to wszystko
pasa ruchu, na którym umieszczono P-8x. Idąc tą chorą retoryką, wjeżdżając na dowolne skrzyżowanie "zmieniasz pas" - tylko jak tą zmianę zasygnalizować ?
W takim razie gratuluję obalenia sensowności stosowania P-8x na wlotach skrzyżowań (z drogą dwujezdniową).
aaltonen napisał(a):Bo to prawda. Już widzę jak tutaj skręcasz w prawo z lewego pasa, i tłumaczysz że to twoje "wprost"
Nigdy tego nie zobaczysz - tylko jaki to ma związek z C-12? Czyżby obwiednię takiego ronda stanowiła droga z pierwszeństwem niezmieniająca kierunku na skrzyżowaniu?
aaltonen napisał(a):Zawracanie to szczególny przypadek skrętu w lewo - o 180 stopni. Ale Szerszon tego nie ogarnie.
A czemu w lewo? Zawrócę sobie metodą "na trzy" nie opuszczając drogi a pierwszą fazą będzie zjechanie w prawo na zjazd do posesji(w poprzek chodnika). Jeden manewr. Wyobraź sobie, że nie włączam się do ruchu!
aaltonen napisał(a):Nie wiem o co ci chodzi. Na drodze jednokierunkowej obowiązuje jazda w jednym kierunku, podobnie jak na SoRO - tyle że tu mamy ruch okrężny. Chcesz jechać na drodze jednokierunkowej przeciwnie do obowiązującego kierunku ruchu?
Na drodze jednokierunkowej obowiązuje jazda(fachowo nazywa się to ruch) w jednym kierunku. Czyli jakim jednym? Mam nadzieję, że nie jest to
obowiązek jazdy na wprost/w prawo/w lewo.
Czyli z drogi jednokierunkowej można skręcić w lewo
podobnie jak na SoRO, no popatrz DA SIĘ! Oczywiście nie możemy na SoRO
poruszać się przeciwnie do obowiązującego kierunku ruchu - czyli pokonywać skrzyżowania "po angielsku".
Po prostu: ruch jednokierunkowy/dwukierunkowy, ruch prawostronny/lewostronny, "ruch okrężny"/"nieokrężny", jazda przodem/cofanie, nie są same w sobie podstawą do wymuszenia kierunku jazdy (np. na wprost po obwiedni ronda), gdyż reprezentują naturalnie inne konteksty niż kontekst
kierunku jazdy(Art. 22, Art. 25).