Może ktoś mnie oświeci.
Zmieniając kierunek:
1, Skręca się.
2, Nie skręca się.
Skręcając:
1, Zmienia się kierunek.
2, Nie zmienia się kierunku.
I przy okazji co to jest kierunek ruchu.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szoferemeryt » wtorek 03 czerwca 2014, 11:55
przez maryann » wtorek 03 czerwca 2014, 14:13
przez kombi » wtorek 03 czerwca 2014, 20:25
przez lith » wtorek 03 czerwca 2014, 20:52
przez kombi » wtorek 03 czerwca 2014, 20:56
Ruch drogowy to ruch pojazdów i pieszych po drogach. Ciężko było by wskazać konkretny kierunek ruchu...lith napisał(a):Ja raczej rozumiem ruch jako ruch drogowy.
przez lith » wtorek 03 czerwca 2014, 21:00
przez LeszkoII » wtorek 03 czerwca 2014, 21:14
Tylko zauważ, że droga(wydzielony pas terenu) może zmieniać swój kierunek a wtedy nazywa się to zakrętem. Zmiana kierunku jazdy podczas poruszania się taka drogą nie występuje, gdyż jedziemy na wprost. Wiem, że zaraz zaczniesz odwalać "wykłady", czym jest zamiar zapominając czym jest wybór... przerobionekombi napisał(a):Kierunek ruchu?
Kierunek w którym coś się porusza.
To prawda, wymieniłeś jeden z wielu znaczeń tego szerokiego określenia - RUCH/KIERUNEK RUCHUlith napisał(a):Ja raczej rozumiem ruch jako ruch drogowy - traffic. Czyli kierunek ruchu - kierunek w którym porusza się ogół pojazdów jadąc jakąś drogą/jezdnią.
przez kombi » wtorek 03 czerwca 2014, 21:21
Czemu piszesz ruch/kierunek ruchu. To zupełnie różne rzeczy.LeszkoII napisał(a): Czym jest kierunek ruchu / ruch to kwestia uczciwej interpretacji PoRD. To prawda, wymieniłeś jeden z wielu znaczeń tego szerokiego określenia - RUCH/KIERUNEK RUCHU
To zmienia się kierunek przebiegu drogi. Nie o tym rozmowa.LeszkoII napisał(a):Tylko zauważ, że droga(wydzielony pas terenu) może zmieniać swój kierunek a wtedy nazywa się to zakrętem.
No właśnie. Mogą. A co się musi stać, żeby się przecinały?Dlatego np. na skrzyżowaniach kierunki ruchu mogą się przecinać.
przez LeszkoII » wtorek 03 czerwca 2014, 21:32
W polonistę się będziesz znów bawił? Taki cytat - "ruch odbywa się..." a interpretacje kosmiczne... o zmianie kierunku ruchu z tego który nie odbywał się... na ruch odbywający się... . Też przerobiony temat.kombi napisał(a):Czemu piszesz ruch/kierunek ruchu. To zupełnie różne rzeczy.
przez lith » wtorek 03 czerwca 2014, 21:33
przez kombi » wtorek 03 czerwca 2014, 21:51
To wtedy będą się przecinać drogi/jezdnie/pasy ruchu.lith napisał(a):@kombi Musi ktoś tak zaprojektować skrzyżowanie?A co się musi stać, żeby się przecinały?
przez LeszkoII » wtorek 03 czerwca 2014, 21:56
Z punktu widzenia pościgu policyjnego kolor, model, numery rejestracyjne to to samo co pojazd ściganykombi napisał(a):samochód/kolor samochodu. To samo?
przez maryann » środa 04 czerwca 2014, 09:29
przez kombi » środa 04 czerwca 2014, 09:42
Masz rację Maryann.maryann napisał(a):Czasem skręcam do posesji, czasem na skrzyżowaniu w prawo, czasem na łuku drogi. Więc skręcanie to jazda przy skręconej kierownicy.
przez maryann » środa 04 czerwca 2014, 10:02