szymon1977 napisał(a):A jak reagują egzaminatorzy w Twoim mieście na zjazd czerwoną L-ką bez przepuszczenia zielonego samochodu? Druga szansa czy od razu przesiadka? Pytam, bo forumowa bajka głosi, że czerwony ma tutaj pierwszeństwo. Jak reagują w tej sytuacji na niewłączenie prawego kierunkowskazu przed zjazdem z ronda?
Gdybyś trochę uważniej czytał, to byś mi tego pytania nie zadawał. Nie ma w Lublinie ani jednego takiego ronda jak tu po raz setny wklejasz. Te, które mogły by być zblizone do twojego rysunku mają wyraźnie przed wlotami F-10 lewo+prosto/prosto+prawo i strzałki na pasach na asfalcie... Nie ma również opcji, by zielony się tak wtryniał, bo po pierwsze nie chce być winnym kolizji, a po wtóre kazdy "czerwony" jest uczony by zajmował prawy pas tuż po minięci ostatniego wylotu, którym nie wyjeżdża, więc zielony nie ma gdzie się wepchnąć. Co do prawego zjazdowego już pisałem, więc po co ponownie o to pytasz ?
Może gdybyś bardziej był zainteresowany dyskusją niż szowinistycznym bronieniem własnego widzimisię...może wtedy byś się po 100x nie powtarzał i z rysunkami...i z pytaniami, na które już padła odpowiedź...
szymon1977 napisał(a):Fakt, było z fartem, że Chrysler skierował się na lewy pas.
Chrysler wykazał się inteligencją...w przeciwieństwie do debilizmu BMW... popieranie beemki jest jeszcze gorszym idiotyzmem, bo promuje na szeroką skalę zachowania stwarzające realne zagrożenie.
-----
Co do pozostałej części wpisu - mam odmienne zdanie od ciebie - może dlatego, że ja jestem instruktorem, a ty nie ? A może dlatego, że więcej się w życiu najeździłem niż ty ?
A może po prostu lepiej rozumiem przepisy ?
A może dlatego, że mi zależy na tym, by prawo było klarowne i przejrzyste, a jeszcze klarowniej i przejrzyściej interpretowane, a tobie by bronic własnych racji ?